Разпореждане по дело №1290/2019 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 50
Дата: 6 януари 2020 г. (в сила от 3 юли 2020 г.)
Съдия: Даниела Василева Дилова
Дело: 20197170701290
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 20 ноември 2019 г.

Съдържание на акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

50

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

гр.Плевен, 06.01. 2020 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, І ви състав, в закрито съдебно заседание на шести януари през две хиляди и двадесета година, в състав:                                                            

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело №1290/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

В Административен съд Плевен е подадена искова молба от  И.й.Г. против ГДИН . С разпореждане от 9.12.2019 г. исковата молба е оставена без движение и на ищеца  е указано в  7-мо дневен срок от съобщението да отстрани констатираните нередовности на исковата молба, както и да представи саморъчна декларация за имущественото му състояние попълнена и подписана от него, както и да представи доказателства с които разполага за неговото и на семейството му имуществено състояние. Съобщението е връчено на ищеца на 13.12.2019г.  В указания срок и до настоящия момент по делото не  са отстранени констатираните нередовности, както и не е представена саморъчна декларация от ищеца във връзка с искането му за освобождаване от държавна такса. Тъй като в дадения срок ищецът не е отстранил нередовностите, исковата молба е нередовна и това представлява основание за връщане на същата, съобразно разпоредбата на чл.129 ал.3 от ГПК във вр. с чл.144 от АПК. Производството по делото следва да бъде прекратено.

 

Воден от горното, съдът

 

РАЗПОРЕДИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ И ВРЪЩА подадената от  И.Й.Г. , изтърпяващ наказание в затвора  Плевен искова молба.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №1290 по описа за 2019г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-мо дневен срок от съобщаването му.

Препис от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

                                                                                              СЪДИЯ: