Определение по дело №113/2015 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 158
Дата: 13 януари 2015 г.
Съдия: Даниела Димитрова Недева
Дело: 20157050700113
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 12 януари 2015 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  Н  Е

 

 

                   2015 година, гр.Варна

 

     ВАРНЕНСКИ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, Второ отделение, Дванадесети състав, в закрито заседание на тринадесети януари две хиляди и петнадесета година, в състав

 

                                           СЪДИЯ: ДАНИЕЛА НЕДЕВА

 

като разгледа докладваното от съдията адм.дело 113/2015г. по описа на Административен съд – Варна, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е образувано по жалба на П.А.Д. ЕГН ********** лично и като законен представител на С.С.Д. ЕГН ********** и от И.С.Д. *** депозирана чрез адв.Й. с посочен съдебен адрес *** против Заповед №КД-14-03-2694/22.10.2013г. на Началника на СГКК-Варна.

Съдът, след извършената по реда на чл.158 ал.1 АПК проверка констатира, че жалбата не отговаря на изискванията на чл.151, т.3 и т.4  АПК, тъй като не са представени доказателства за платена държавна такса в размер на 10 лв. /десет лева/ за всеки от жалбоподателите дължима по Тарифа № 1 към ЗДТ, както и не са представени три броя преписа от жалбата и от писмените доказателства и от приложенията за връчване на страните по делото. Въз основа на изложеното съдът намира, че производството по делото следва да се остави без движение, като се даде срок за отстраняване на посочените нередовности. Ответната страна следва да уточни дали процесната заповед е връчвана на жалбоподателите, както и да уточни изрично дали е пълен представения по делото списък на заинтересованите страни.

Водим от горните съображения и на основание чл.158 ал.1 АПК, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ производството по адм.дело113 по описа на Административен съд – Варна за 2015г.

 

УКАЗВА на жалбоподателите в седмодневен срок от получаване на настоящото разпореждане да представят:

1.доказателства за внесена по сметка на Административен съд – Варна държавна такса в размер на 10 лв. /десет лева/ за всеки от жалбоподателите;

2.три броя преписа от жалбата от писмените доказателства и от приложенията за връчване на страните;

     При неизпълнение в срок на дадените от съда указания, на основание чл.158 ал.3 АПК жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството прекратено.

УКАЗВА на жалбоподателите, че следва да посочат доказателствата, които искат да бъдат събрани и да представят писмените, с които разполагат. В случай, че за установяване твърденията за незаконосъобразност, респ. нищожност на акта отправят искане за допускане на СТЕ да формулират задачи.

ЗАДЪЛЖАВА Началника на СГКК-Варна в седмодневен срок от съобщението да уточни дали процесната заповед е връчвана на жалбоподателите, както и да уточни изрично дали е пълен представения по делото списък на заинтересованите страни.

 

Разпореждането не подлежи на обжалване.

     Препис от разпореждането да се връчи на страните.

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: