Разпореждане по дело №1927/2021 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 11209
Дата: 31 август 2021 г.
Съдия: Наталия Георгиева Дичева
Дело: 20217050701927
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 26 август 2021 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

      ………………………… / 31.08.2021 г., гр. Варна

 

по адм. дело № 1927 по описа за 2021 г. на Административен съд Варна

        

 Наталия Дичева – съдия в Административен съд Варна, след като се запознах с материалите по делото и конкретно с постъпилата молба с вх. № 12629/26.08.2021г. от Н.А.Н., в която отправя искане за назначаване на правна помощ и за освобождаване от държавна такса за образуването на настоящото съдебно производство, намирам, че следва да бъде изискана информация дали декларираните от жалбоподателя по реда и на основание разпоредбата на чл. 83, ал. 2 от ГПК обстоятелства, отговарят на действителността.

Поради тази причина е необходимо  да бъде изискана информация за неговото имуществено състояние и актуална трудова заетост от компетентните административни органи на територията на Република България.

Мотивиран от гореизложеното, съдията

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

Да се изиска справка от МДТ- при Община Варна дали Н.А.Н., с ЕГН: ********** има декларирани собствени недвижими имоти на територията на Община Варна и заплаща ли данъци за същите.

Да се изиска справка от Агенцията по вписванията към Министерството на правосъдието по отношение на това дали Н.А.Н., с ЕГН: ********** притежава собственост върху недвижими имоти или ограничени вещни права на територията на Република България.

Да се изиска справка от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – гр. Варна по отношение на това дали Н.А.Н., с ЕГН: ********** притежава собственост върху моторни превозни средства, регистрирани в Република България.

Да се изиска информация от ТД на НАП – гр. Варна по отношение регистрираните трудови договори на Н.А.Н., с ЕГН: **********.

Да се изиска справка от ТП на НОИ – гр. Варна и Дирекция „СП“ - гр.Варна дали Н.А.Н., с ЕГН: ********** е получавал някакъв вид обезщетения по Кодекса за социално подпомагане или парични помощи по Закона за социалното подпомагане. В случай, че има издаден ТЕЛК за лицето, следва да се приложи по делото.

            Разпореждането е окончателно.

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: