Разпореждане по дело №282/2019 на Районен съд - Козлодуй

Номер на акта: 995
Дата: 13 септември 2019 г.
Съдия: Адриана Георгиева Добрева
Дело: 20191440100282
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 1 март 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е   №..

гр.Козлодуй, 13.09.2019г.

 

КОЗЛОДУЙСКИ РАЙОНЕН СЪД, ВТОРИ СЪСТАВ в закрито заседание на 13.09.2019 година, в състав:

Районен съдия: Адриана Добрева

като разгледа докладваното от съдията Адриана Добрева гражданско дело № 282 по описа на съда за 2019 година и за да се произнесе взе предвид следното:

 

    Производството е за съдебна делба. Решението в първата фаза по допускане на делбата е влязло в законна сила, поради което делото следва да продължи процеса във втората фаза на съдебната делба по извършването и.

Водим от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НАСРОЧВА делото в открито съдебно заседание във втората фаза на съдебната делба на 24.10.2019г. от 10.30 часа, за когато да се призоват страните и вещото лице след внасяне на депозита за работата му.

УКАЗВА на страните правото им по чл.346 от ГПК, а именно в първото съдебно заседание след влизане в сила на решението по допускане на съдебната делба съсобствениците могат да предявяват искания по сметки помежду си, като посочат и доказателствата си.

На основание чл. 195, ал. 1 от ГПК ДОПУСКА СЛУЖЕБНО съдебно-оценителна и техническа експертиза и назначава вещо лице Димитър Златанов от гр.Козлодуй, който след като се запознае с материалите в делото и по преценка извърши оглед на допуснатите до делба два земеделски имоти в с.Михайлово, да даде заключение за това каква е пазарната цена на имотите и да изготви проект на разделителен протокол.

Съдът определя депозит за работата на вещото лице в размер на 160.00 лева вносими по равно от страните /по 20.00 лева от всеки съделител/ в едноседмичен срок от получаване на разпореждането. /Ищеца може да внесе цялата сума, при отказ от ответниците и може да я претендира с разноските по делото/.

 

Разпореждането не подлежи на обжалване.

    След внасяне на депозита да се призове вещото лице.

                        

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: