Определение по дело №2033/2019 на Районен съд - Горна Оряховица

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 21 януари 2020 г. (в сила от 21 януари 2020 г.)
Съдия: Цветелина Свиленова Цонева
Дело: 20194120102033
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 4 ноември 2019 г.

Съдържание на акта

П  Р  О  Т  О  К  О  Л

 

гр. Горна Оряховица, 21.01.2020 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ГОРНА ОРЯХОВИЦА, ТРЕТИ СЪСТАВ, в публично съдебно заседание на двадесет и първи януари две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА ЦОНЕВА

 

при участието на секретаря  Снежана Георгиева и прокурора ……, сложи за разглеждане гр. д. № 2033 по описа за 2019 година, докладвано от съдия  ЦОНЕВА.

 

На именното повикване в 13,30 часа се явиха:

 

ИЩЦАТА П.Р. Ц., редовно призована за днешно съдебно заседание чрез пълномощника си адв. С.И., се явява лично и с адв. И., редовно упълномощен.

 

ОТВЕТНИКЪТ Р.Г.А., нередовно призован за днешно съдебно заседание, не е изтекъл предвидения срок по чл. 56, ал. 3 от ГПК, явява се лично.

 

…..

 

Съдът, след като изслуша страните по делото, намира, че същите достигат до доброволно решаване на възникналия помежду им правен спор по чл. 127, ал. 2 от СК.

Водим от горните съображения и съгласно чл. 234, ал. 1 от ГПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на постигнатата съдебна спогодба, както следва:

 

         УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху малолетното дете Р. Р. А., ЕГН **********, се предоставя на майката П.Р. Ц., ЕГН **********, с адрес ***.

         МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на малолетното дете Р. Р. А., ЕГН **********, да бъде на адреса на майката гр. Г.О., ул. ....

         Режимът на лични отношения и контакти на бащата Р.Г.А., ЕГН **********,***, и с настоящ адрес ***, с малолетното дете Р. Р. А., ЕГН **********, да бъде, както следва: Бащата да взема детето при себе си всяка първа и трета седмица от месеца, считано от 12,00 часа в събота до 19,00 часа в неделя, с преспиваме на детето в дома на бащата, три дни през Великденските, три дни през Коледните ваканции, както и петнадесет дни през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск.

         Бащата Р.Г.А., ЕГН **********, с адрес ***, СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА на малолетното дете Р. Р. А., ЕГН **********, месечна издръжка в размер на по 153,00 лв. (сто петдесет и три лева), чрез неговата майка и законен представител П.Р. Ц., ЕГН **********,***,  считано от одобряване на спогодбата - 21.01.2020 г., до настъпване на законово предвидените основания за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска от датата на падежа до окончателното изплащане.

Издръжката ще се изплаща по банкова сметка *** П.Р. Ц.: IBAN ***, BIC: *** – *******.

 

С П О Г О Д И Л И   С Е:

 

 

ИЩЕЦ:                                                    ОТВЕТНИК:

П.Р. Ц.                                                   Р.  Г.А.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

Съдът намира, че така постигнатата спогодба не противоречи на закона и морала и като такава следва да бъде одобрена. С оглед на това, че страните постигат съгласие за доброволно решаване на възникналия помежду им правен спор по чл. 127, ал. 2 от СК, производството следва да бъде прекратено.

Водим от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба така, както е вписана по-горе в съдебния протокол и подписана от страните, като законосъобразна.

ОСЪЖДА Р.Г.А., ЕГН **********,***, и с настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Горна Оряховица СУМАТА от 110,16 лв. (сто и десет лева и шестнадесет стотинки), представляваща държавна такса върху спогодения размер на издръжката занапред, както и 5,00 лв. (пет лева), в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 2033/2019 година по описа на Районен съд - Горна Оряховица.

 

Определението за прекратяване на делото подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Велико Търново в едноседмичен срок от днес.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 13,55 часа. 

 

 

                                     

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                     СЕКРЕТАР: