Определение по дело №568/2016 на Окръжен съд - Бургас

Номер на акта: 1420
Дата: 22 ноември 2019 г.
Съдия: Дарина Ангелова Костова
Дело: 20162100900568
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 7 декември 2016 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

 

1420                                                     22.11.2019 год.                                         гр.Бургас

 

 

Бургаският окръжен съд                             Първо гражданско и търговско отделение

Двадесет и втори ноември две хиляди и деветнадесета година

В закрито заседание в следния състав:

 

                                                       Председател:   ДАРИНА  КОСТОВА

 

като разгледа докладваното от съдията Костова

т.д.№ 568 по описа за 2016 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

По повод постъпила е молба  от синдика на несъстоятелността, в които е посочено, че в изпълнение на решение на общото събрание на кредиторите и съобразно дадените му от съда по несъстоятелността разрешения е провел продажба на движими вещи – два леки автомобила марка Chevrolet Orlando “, по реда на чл.717ж от Търговския закон. Твърди и представя доказателства, че продажбата е неуспешна , поради което моли за разрешение за извършване на продажба по реда на чл.718, ал.1 от Търговския закон – чрез  пряко договаряне. В молбата се съдържа предложение осребряването на посочените в молбата движими вещи да се извърши по реда на чл.718  от Търговския закон при минимална начална цена в размер на 80% от цената на последната неуспешна продажба по реда на чл.717 ж от Търговския закон.

С Определение от 23.10.2019 год. , съдът е оставил без уважение молбата на синдика на несъстоятелност за  РАЗРЕШАВАНЕ на извършване на продажба на лек автомобил марка “ Chevrolet Orlando “ 1.8 L, рег. № А4897МВ, при начална тръжна цена в размер на 13312 лв. и на  лек автомобил марка “ Chevrolet Orlando “ 2,0 D, рег. № А8854МВ, при начална цена в размер на 80% от цената на последната неуспешна продажба по реда на чл.717 ж от Търговския закон при условията и реда по реда на чл.718 от Търговския закон чрез пряко договаряне, след констатация, че не е налице взето  решение на общото събрание на кредиторите за извършване на осребряването по посочения от синдика ред.

На 15.11.2019 год. е постъпило искане от синдика за насрочване на общо събрание на кредиторите при следният дневен ред : Вземане на решение за продажба по реда и условията на чл.718 от ТЗ , чрез пряко договаряне на лек автомобил марка “Chevrolet Orlando “ 1.8 L, рег. № А4897МВ  и на  лек автомобил марка “ Chevrolet Orlando “ 2,0 D, рег. № А8854МВ . Определяне на минимална цена, условията и начина на продажба.

            Бургаският окръжен съд, като съобрази, че са изпълнени изискванията на закона, намира молбата за  основателна, поради което и на основание чл.674, ал.1  от ТЗ

 

                                               ОПРЕДЕЛИ :

 

СВИКВА събрание на кредиторите на длъжника „Парус инвест“ ООД, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление гр.Бургас, ул.“ Константин Величков“ № 34, ет.4, / в  производство по несъстоятелност/ , което ще се проведе на 02.12.2019год. от 14,00часа в зала №6 в сградата на Окръжен съд-Бургас, при дневен ред :

1.     Вземане на решение за продажба по реда и условията на чл.718 от ТЗ , чрез пряко договаряне на лек автомобил марка “Chevrolet Orlando “ 1.8 L, рег. № А4897МВ  и на  лек автомобил марка “ Chevrolet Orlando “ 2,0 D, рег. № А8854МВ . Определяне на минимална цена, условията и начина на продажба..

 

Участието на кредиторите е лично  или чрез представител , с изрично писмено пълномощно. Участниците се регистрират с лични карти, изрични писмени пълномощни и удостоверения за актуално правно състояние, издадени с дата , близка до  датата на провеждане на събранието ,  за кредиторите- юридически лица и ЕТ.

 

            Определението не подлежи на обжалване.

 

            Определението да се обяви в Търговския регистър на основание чл.675, ал.2  от  Търговския закон.

            Да се призоват длъжника и синдика за датата на събранието.

 

                                                                       Съдия: