Разпореждане по дело №375/2019 на Административен съд - Пазарджик

Номер на акта: 639
Дата: 4 април 2019 г.
Съдия: Георги Видев Видев
Дело: 20197150700375
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 2 април 2019 г.

Съдържание на акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

639 / 4.4.2019г.

 

Административен съд – Пазарджик, в закрито заседание, като разгледа докладваното от съдията – докладчик Георги Видев административно дело № 375 по описа на съда за 2019 г., намери за установено следното:

Делото е образувано по жалба на Т.В.Ц. против  Принудителна административна мярка по чл. 171, т. 5, б. б от ЗДвП – преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик“ по отношение на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с рег. № … собственост на Р.Д. Е., наложена на 17.03.2019 г. от полицай В., сектор «Общинска полиция» при отдел «Охранителна полиция» на СДВР.

След служебна проверка на жалбата, съдът намира, че делото е подведомствено, местно и родово подсъдно на Административен съд – Пазарджик.

При проверка редовността на жалбата съдът установи, че същата е нередовна на основание чл. 151, т. 3 от АПК, тъй като не е внесена дължимата държавна такса по сметка на Административен съд Пазарджик.

Затова жалбата следва да бъде оставена без движение за отстраняване на нередовността.

Административният орган следва да представи всички документи, съставляващи преписката по издаване на обжалвания административен акт.

Водим от гореизложеното съдът

 

РАЗПОРЕДИ:

 

Оставя без движение жалбата, като дава на жалбоподателя Т.В.Ц. 7 – дневен срок от получаване на настоящето разпореждане, в който да отстрани нередовността ѝ, като приложи по делото документ, с който да удостовери, че по сметка на Административен съд –  Пазарджик е платена държавна такса в размер на 10 лв.

При неизпълнение в срок на това указание жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а делото ще бъде прекратено.

Задължава административния орган – полицай В., сектор «Общинска полиция» при отдел «Охранителна полиция» на СДВР – в три дневен срок от получаване на настоящото разпореждане да представи по делото всички документи, съставляващи преписката по издаване на обжалвания административен акт. При неизпълнение в срок на отговорното длъжностно лице може да бъде наложена глоба и съдът да приеме за установени неизгодни за административния орган факти. На същия да се изпрати копие от жалбата.

Разпореждането да се съобщи на страните, като им се изпратят преписи от него.

 

 

Съдия:/П/