Разпореждане по дело №114/2022 на Административен съд - Силистра

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 20 септември 2022 г.
Съдия: Маргарита Русева Славова
Дело: 20227210700114
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 4 юли 2022 г.

Съдържание на акта

 

РАЗПОРЕЖДАНЕ

гр. Силистра, 20.09.2022 г.

 

            Административният съд гр. Силистра, в закрито заседание на двадесети септември през две хиляди двадесет и втора година, в състав: съдия Маргарита Славова, при секретаря Виолина Рамова, разгледа постъпилото адм. дело № 114 по описа на съда за 2022 г. и установи:

 

           С определение № 463/19.08.2022 г., постановено по адм. дело № 114/2022 г. по описа на Административен съд - Силистра е оставена без разглеждане жалбата на П.Д.С. ***, с искане да бъде осъден Кметът на Община Дулово и назначеният от него Старши специалист „Незаконно строителство“, да предприемат незабавни действия, обвързани със срокове, в които да възстановят втори етаж от имот с административен адрес: гр. Дулово, ул. “Ропотамо“ № 44, в предишния му вид, като производството по делото е прекратено. Срещу така постановения съдебен акт е постъпила частна жалба от П.Д.С., подадена чрез представител по пълномощие адвокат Ю.Д. от Адвокатска колегия – гр. Варна  /ВАК/, в срока по чл.230 АПК. При проверка за нейната редовност, съгласно регулацията от чл.231 АПК, настоящият състав установи, че същата е нередовна поради следните съображения:

          Към така подадената частна жалба не е представен платежен документ за предварително внесена държавна такса по сметка на ВАС за касационното производство, съгласно изискването на чл.213, т.3 АПК. Съгласно разпоредбата на чл. 235а АПК държавната такса за образуване на производство по подадена частна жалба за граждани е 30 лева.

          Допълнително не е представен препис от частната жалба за другата страна по делото, съгласно изискването на чл.213, т.4 АПК, с оглед на което следва да се укаже на жалбоподателката, че е необходим още един препис от така депозираната жалба.

          Следователно, налице е нередовност на частната жалба, поради което и на основание чл. 213а, ал. 1 АПК, съдът

Р А З П О Р Е Д И :

ОСТАВЯ без ДВИЖЕНИЕ частната жалба на П.Д.С. ***, подадена чрез представител по пълномощие адвокат Ю.Д. от ВАК, като указва на страната, че следва в 7 -дневен срок от получаване на настоящото разпореждане, да представи по делото:

1.    Платежен документ за внесена държавна такса в размер на 30 (тридесет) лева по сметка на ВАС гр. София за касационното оспорване, на основание чл.235а АПК;

2.    1 бр. препис от частната жалба за връчване на другата страна по делото.

 

           При неизпълнение на горните указания, частната жалба ще бъде върната, на основание чл.213а, ал.1 АПК.

 

          След изпълнение на горепосочените указания в определения срок, да се изпрати препис от частната жалба на другата страна по делото – Кмета на Община  гр. Дулово, който може в 3 - дневен срок от получаването, да подаде писмен отговор по жалбата (арг. чл.232 АПК).

          След изтичане на горния срок, делото да се окомплектова и изпрати на ВАС по компетентност.

          Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

СЪДИЯ: