Определение по дело №928/2019 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 1682
Дата: 4 септември 2019 г.
Съдия: Катя Веселинова Арабаджиева
Дело: 20197170700928
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 12 август 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

   ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№1682

   гр.Плевен, 4.09.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, V-ти състав, в закрито съдебно заседание на четвърти септември  две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                                       Председател: Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията административно дело №928  по описа на Административен съд – Плевен за 2019 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба от Е.С.Я., Л.СВ., изтърпяващ наказание в Затвора-Белене, против Заповед №08-116/26.07.2019 год. на Началник  на затвора Белене, с която на основание чл.66 от ЗИНЗС е отказана замяна на режима от строг на общ на л.св. Я..  

Съдът е счел жалбата за нередовна и с Определение №1606/27.08.2019 год. е оставил жалбата без движение за отстраняване на следните нередовности: жалбоподателят следва да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на съда и да представи квитанция за платената такса, както и препис от жалбата за ответника;  да посочи в какво се състои незаконосъобразността на оспорената заповед и какво е искането му към съда.

В указания от съда срок жалбоподателят е посочил в писмена декларация, че в момента не разполага с пари, не получава трудови възнаграждения, няма имот, кола и ниви. Не е направил изрично писмено искане за освобождаване от заплащане на държавна такса.

На жалбоподателя следва да се предостави нов срок, в който изрично да посочи дали иска освобождаване от заплащане на държавна такса. В този случай следва да представи попълнена декларация за семейно и имотно състояние и доходи, образец на каквато да му се изпрати от деловодството на съда.

Доказателства за доходите и имуществото на ищеца, налични сметки и авоари по тях, семейното му положение, здравословното му състояние, възрастта, изтърпява ли наказание лишаване от свобода и откога я изтърпява в затвора Белене; полага ли труд по време на изтърпяване на наказанието и какъв е получения от него доход от началото на изтърпяване на наказанието в затвора Белене,  следва да се представят и от Началника на затвора Белене, където ищецът изтърпява наказание.

От НБД „Население” при АС Плевен следва да се направи служебна справка за родствени връзки на лицето –съпруга, деца, родители, а от официалния сайт на Търговски регистър-справка по ЕГН за регистрирани фирми на името на лицето.

            Воден от горното съдът  

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

ИЗИСКВА от Началника на затвора Белене  в 7 (седем) дневен срок от съобщението да представи по делото доказателства за доходите и имуществото на Е.С.Я. с ЕГН **********, налични сметки и авоари по тях, семейното му положение, здравословното му състояние, възрастта, изтърпява ли наказание лишаване от свобода и откога я изтърпява в затвора Белене; полага ли труд по време на изтърпяване на наказанието и какъв е получения от него доход от началото на изтърпяване на наказанието в затвора Белене.

ДА СЕ НАПРАВИ от НБД”Население” при АС- Плевен служебна справка за родствени връзки на ищеца –съпруга, деца, родители.

ДА СЕ НАПРАВИ  от официалния сайт на Търговски регистър справка по ЕГН за регистрирани фирми на името на ищеца.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на оспорване.

Преписи  от определението да се изпратят  на жалбоподателя  и на Началника за ОЗ-Белене.

 

 

СЪДИЯ: /п/