Определение по дело №1628/2016 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 261010
Дата: 12 октомври 2021 г.
Съдия: Цвета Павлова Павлова
Дело: 20163100901628
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 30 ноември 2016 г.

Съдържание на акта Свали акта

ПРОТОКОЛ ОТ СЪБРАНИЕ НА КРЕДИТОРИТЕ

на ВЕРБЕНА“ ЕООД по търговско дело № 1628/2016 г.

по описа на Окръжен съд – Варна, Търговско отделение,

в изпълнение на съдебно определение № 260827/10.08.2021 г.

                                                                                    

Днес 12.10.2021 г. в 11:45 часа, в Търговската зала на Окръжен съд –        Варна, започва провеждането на събрание на кредиторите на „ВЕРБЕНА“ ЕООД, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление: гр. Дългопол, ул.“Георги Димитров“,  № 109, представлявано от управителя О. А. А..

 

Кредиторите са редовно поканени, поканата е обявена в Търговски регистър воден от Агенция по вписванията на 23.09.2021 година, на основание определение № 260827/10.08.2021 г. на Окръжен съд – Варна, Търговско отделение, по търговско дело № 1628/2016 г.

 

Събранието се ръководи от ОКРЪЖЕН СЪДИЯ ЦВЕТА ПАВЛОВА, съдия-докладчик по делото, а протоколчик на събранието е Мая Петрова - съдебен секретар при Окръжен съд – Варна.

 

Кредиторите с приети вземания в производството по несъстоятелност са:

 

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ с 3.9461 % от общия размер на приетите вземанията.

 

КРЕДИТОРЪТ „ШАТО РУШЕН“ АД с 96.0539 % от общия размер на приетите вземанията.

 

СЪДЪТ констатира, че в залата се намира постоянният синдик Р. ГЕОГИЕВ М., с което са изпълнени изискванията по чл. 671 предл. първо от ТЗ.

 

СЪДЪТ констатира явяване за участие на кредитори с размер на вземания от 795 852.72 лева (седемстотин деветдесет и пет хиляди осемстотин петдесет и два лева и седемдесет и две стотинки), легитимирали се лично или като законни представители или представили надлежни пълномощни съгласно чл. 676, ал. 4, вр. чл. 670, ал. 1 ТЗ, както следва:

 

КРЕДИТОРЪТ „ШАТО РУШЕН“ АД, представлявано от Александър Аврамов, с размер на приетите вземания  от  764 447.20  лева или със 100 % от общия размер на приетите вземания, представлява се от адвокат Ж. Т. А. с изрично пълномощно за участие в събрание на кредиторите.

 

За длъжника по несъстоятелността „ВЕРБЕНА" ЕООД, ЕИК *********, (в несъстоятелност), не се явява се представител.

 

С оглед предложението, съдията по несъстоятелността приема, че събранието е ЗАКОННО, съгласно изискванията на чл. 670, ал. 1 от ТЗ, вр. чл. 669, ал. 2, вр. чл. 668 от ТЗ и може да бъде проведено.

 

 

Съгласно чл. 672, ал. 1, т. 2 от ТЗ, дневният ред на събранието на кредиторите е:

 

1.                    Изготвяне на нова оценка на имуществото на „ВЕРБЕНА" ЕООД /в несъстоятелност/, ЕИК *********;

2.                    Определяне на метод за оценка на имуществото;

3.                    Избор на вещо лице – оценител и определяне на неговото възнаграждение.

 

СЪДЪТ по несъстоятелността обявява на присъстващите представители на кредиторите процент, с който имат право на глас при вземане на решенията на днешното събрание на кредиторите, съгласно чл. 676, ал. 3, вр. ал. 2 от ТЗ, като указва на същите, че гласуването следва да бъде с изявление „За” или ”Против”, като изявление „Въздържа се”  приравнява на „Против”, както следва: 

 

КРЕДИТОРЪТ „ШАТО РУШЕН“ АД, представлявано от Александър Аврамов, със 100  % от общия размер на приетите и представените в днешно събрание на кредиторите вземания.

 

По т. 1-ва от дневния ред:

 

АДВ. А.: От името на „ШАТО РУШЕН“ АД правя предложение при изготвяне на нова оценка на имуществото на „ВЕРБЕНА" ЕООД /в несъстоятелност/, да се изготвят две нови оценки за всеки един от двата имота и същите да се продават всеки един от тях поотделно.

 

По т. 1-ва от дневния ред събранието със 100 % от гласовете на кредиторите с приетите и представени в днешно събрание вземания

 

Р Е Ш И:

 

Да се изготвят две нови оценки за всеки един от двата имота и всеки един от тях да се продава поотделно.

 

По т. 2-ра от дневния ред:

 

АДВ. А.: От името на „ШАТО РУШЕН“ АД правя предложение при определяне на метода за оценка на имуществото, при пазарен подход при използване метода на пазарните аналози и при разходен подход по метода на вещната стойност, да се ползват едновременно  от оценителя и крайната пазарна стойност се определи от оценителя, като при необходимост оценителят може да използва и други методи, с оглед спецификата на оценяваното имущество.

 

По т. 2-ра от дневния ред събранието със 100 % от гласовете на кредиторите с приетите и представени в днешно събрание вземания

 

Р Е Ш И:

 

При определяне на метода за оценка на имуществото, при пазарен подход при използване метода на пазарните аналози и при разходен подход по метода на вещната стойност, да се ползват едновременно  от оценителя и двата метода, като крайната пазарна стойност се определи от същия и при необходимост оценителят може да използва и други методи, с оглед спецификата на оценяваното имущество.

 

По т. 3-та от дневния ред:

 

АДВ. А.: От името на „ШАТО РУШЕН“ АД правя предложение да бъде предоставена възможност на синдика да избере оценител, като възнаграждението да бъде не повече от 1200 лева на оглед.

 

По т. 3-та от дневния ред събранието със 100 % от гласовете на кредиторите с приетите и представени в днешно събрание вземания

 

Р Е Ш И:

 

            ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на синдика Р. ГЕОГИЕВ М. да избере оценител, с размер на възнаграждение за оценителя не повече от 1200 лева на оглед.

 

Поради изчерпване на дневния ред, събранието беше закрито.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.53 часа.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЕКРЕТАР: