Определение по дело №134/2021 на Административен съд - Силистра

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 3 август 2021 г.
Съдия: Павлина Димитрова Георгиева-Железова
Дело: 20217210700134
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 29 юни 2021 г.

Съдържание на акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е   № 407

гр.Силистра, 03.08.2021 година

 

            Административен съд гр.Силистра, в закрито, разпоредително заседание на трети август, две хиляди двадесет и първа година, в състав: съдия П. Георгиева-Железова, разгледа административно дело № 134 по описа на АС за 2021 г. гр.Силистра и, за да се произнесе по движението на оспорването, взе предвид следното:

 

Подадена е жалба от „ДИЕЛ“ООД, ЕИК:********* със седалище и адрес на управление в гр. Силистра против Заповед № ДК-02-СС-2 / 29.03.2021 г., издадена от Началника на РДНСК-Силистра, с която на основание чл.225 от ЗУТ е наредено премахване на незаконен строеж: "основен ремонт на покрив съществуваща едноетажна промишлена сграда-склад с идентификатор № 66425.514.502.3, находящ се в гр.Силистра в ПИ с идентификатор № 66425.514.502 по КК и КР на гр. Силистра.

Правото на жалба е своевременно упражнено на 24.06.2021 г. в рамките на 14-дневния срок по чл. 149, ал. 1 от АПК, тъй като оспореният акт е връчен на 11.06.2021 г. /л.10/.

Жалбата е била подадена чрез административния орган, издател на оспорения акт. Същата е окомплектована със заверено копие от преписката.

В изпълнение на разпореждане от 30.06.2021 г. по делото е приложен документ, удостоверяващ заплащането на държавна такса, следователно спазено е изискването по чл. 151, т. 3 от АПК.

Въпросът за конституирането на страните е вменен в служебно задължение на съда - чл. 154 от АПК. Съгласно чл. 153 от АПК страни по делото са оспорващият органът, издал административния акт, както и всички заинтересовани страни. Процесният казус обвързва и заинтересована страна  „АЛОМА-ВД“ ЕООД, в качеството му на извършител на строежа и лице, участвало в административното производство.

Адресатът на заповедта „ДИЕЛ“ ООД  е ползвател на строежа.

На основание чл.170,ал.1 от АПК и предвид обстоятелството, че жалбоподателят оспорва фактическите констатации в акта, по делото следва да се допусне съдебно-техническа експертиза с предмет, относим към делото.

Предвид гореизложеното и на основание чл.154,чл. 163,ал.2 от АПК и чл. 171,ал.4 от АПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

КОНСТИТУИРА следните страни по дело № 134 / 2021 г. по описа на АС-Силистра:

Жалбоподател - „ДИЕЛ“ООД, ЕИК:********* със седалище и адрес на управление в гр. Силистра, ул.“Добри Войников“ № 4;

Ответник - Началник на РДНСК - Силистра;

Заинтересовано лице: „АЛОМА-ВД“ ЕООД, ЕИК:********* със седалище и адрес на управление: гр. Силистра, ул.“Харалампи Джамджиев“ № 1;

На заинтересованото лице да се връчи препис от жалбата.

УКАЗВА на ответника и на заинтересованото лице, че в 14-дневен срок, считано от получаване на настоящото разпореждане, може да подаде писмен отговор, да представи доказателства, с които разполага и да посочи доказателства, с които не разполага.

ДОПУСКА изготвяне на съдебно-техническа експертиза, с вещо лице –архитект Атанаска Стодева, която след оглед на място, запознаване с материалите по делото и справка в съответния кадастър да отговори на следните въпроси:

1. Какъв е характерът на извършената строително-монтажна дейност-основен ремонт, респ.текущ ремонт?

2. Каква е категорията на процесния строеж, описан в оспорената заповед ?

3. Да се опише подробно състоянието на обекта по оспорената заповед.

ОПРЕДЕЛЯ депозит в размер на 400 лева, ведно с разноски в размер на 50 лева, или общо 450 лева, вносими от жалбоподателя в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

ВНАСЯ жалбата за разглеждане в открито съдебно заседание като насрочва съдебно заседание за 04 ноември, 2021 г. от 9.00 часа.

Да се призоват страните.

Определението не подлежи на обжалване.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

                       

                                              

                                                                 СЪДИЯ:

                                                                                  /П. ГЕОРГИЕВА-ЖЕЛЕЗОВА /