Определение по дело №552/2018 на Окръжен съд - Бургас

Номер на акта: 666
Дата: 29 май 2019 г.
Съдия: Радостина Костова Калиманова
Дело: 20182100900552
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 22 октомври 2018 г.

Съдържание на акта

 О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

Номер 666                      Година, 2019                                          Град  Бургас

Бургаският окръжен съд…..…….…..….… граждански състав …………………………..

На двадесет и девети май ……….….….……… Година две хиляди и деветнадесета

в закрито заседание в следния състав:

                                                             

                                                            Председател: Радостина Калиманова

              Членове: ………………………………

                                                         Съдебни заседатели: ………………………………

 

Секретар ………………………………………………………………………………..………

Прокурор ………………………………………………………………………….……………. 

като разгледа докладваното от ……...……Р. Калиманова …………………………….

търговско дело № ………. 552 …..…. по описа за ……. 2018 …………. година.

 

Производството по настоящото дело е образувано по повод исковите претенции на А.Х.Б., ЕГН **********,*** чрез процесуалния му пълномощник със съдебен адрес *** против „Застрахователно акционерно дружество „Алианц България“, ЕИК *********, със седалище град София и адрес на управление община Столична, район Оборище център, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, представлявано заедно от всеки двама от изпълнителните директори - Орлин Ценков Пенев, Андрей Бойков Александров, Александър Проценко и Павлин Деков Петков за осъждане на ответната по делото страна да му заплати сумата от 120000 лева, представляваща   обезщетение за претърпени от него неимуществени вреди, изразяващи се в болка и страдания, настъпили в резултат на непозволено увреждане, довело на 11.09.2014 година до смъртта на внучката на ищеца Красимира Красимирова Кънева, ЕГН **********, ведно със законната лихва върху претендирания размер главница от датата на непозволеното увреждане до нейното окончателно изплащане. Претендира се от ищеца и осъждането на ответната по делото страна да му заплати сторените от него в настоящото производство съдебно-деловодни разноски. В подкрепа на отправените искания представя и ангажира доказателства.

С определение №296 от закрито заседание на 07.03.2019 година съдът е конституирал в производството по настоящото дело К.С.С., ЕГН **********, като трето лице-помагач на страната на ответника, като е постановил на същия да бъдат изпратени представените и налични по делото преписи от исковата молба, доказателствата към нея и отговора на същата с указания за възможността да изрази становище по тях до датата на съдебното заседание.

С определение №562 от 07.05.2019 година, постановено по настоящото търговско дело съдът е предоставил безплатна правна помощ на конституирания в процеса като трето лице - помагач на страната на ответника К.С.С., ЕГН **********,*** и е постановил да се изпрати писмо до Адвокатски съвет - град Бургас с искане за определяне на адвокат от Националния регистър за правна помощ, който да бъде назначен за представител на третото лице - помагач К.С.С.,*** и в което да се посочат предмета на делото и страните, както и името на лицето, посочено от молителя в съответствие с чл. 25, ал. 6 от ЗПП като адвокат, който иска да му бъде определен за представител в процеса.

С определение №615 от закрито заседание на 17.05.2019 година съдът във връзка с постъпилото от Адвокатска колегия-Бургас писмо е назначил адвокат Е.Р.К. ***, с адрес на кантората град Бургас, ул. „Пиротска“ №11, ет. 1 за процесуален представител на конституираното в процеса на страната на ответника трето лице-помагач К.С.С., ЕГН **********,*** във връзка с предоставената му безплатна правна помощ във формата на процесуално представителство и е постановил да се укаже на назначения представител на третото лице-помагач на страната на ответника К.С.С., ЕГН **********, че до датата на съдебното заседание следва да се запознае с вече връчените на помагача книжа по делото с оглед изразяване на становище по предявените искове в рамките на същото.

Постъпила е молба от адвокат К., с която е отправено искане да бъде заличена като особен представител на третото лице-помагач по делото, на което е била назначена за такъв с посоченото по-горе определение на съда по доводи и съображения, посочени в същата.

Бургаският окръжен съд като съобрази изложеното в постъпилата по делото молба от адвокат Е.К. и разпоредбата на чл. 43, ал. 3 от Закона за адвокатурата, намира отправеното с нея искане за основателно, поради което и като такова същото следва да бъде уважено, като тя следва да бъде отведена от участие в настоящото производство като процесуален представител на третото лице-помагач К.С. ***. Следва, с оглед всички постановени до настоящия момент определения от закрити заседания, както и настоящото да бъде изпратено ново писмо до Адвокатска колегия - град Бургас с искане за определяне на нов адвокат от Националния регистър за правна помощ, който да бъде назначен за особен представител на тази страна за процесуално представителство по делото.

Мотивиран от горното, Бургаският окръжен съд

                                             

 О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ОТВЕЖДА от участие в настоящото производство като процесуален представител на третото лице-помагач К.С.С. адвокат Е.Р.К. ***, с адрес на кантората град Бургас, ул. „Пиротска“ №11, ет. 1.

ДА СЕ ИЗПРАТИ писмо до Адвокатски съвет - град Бургас с искане да бъде посочен друг адвокат, вписан в Националния регистър за правна помощ за осъществяване на правна помощ на конституираното в процеса на страната на ответника трето лице-помагач К.С.С., ЕГН **********,*** и в което да се посочат страните и  предмета на делото и страните, както и името на лицето, посочено от молителя в съответствие с чл. 25, ал. 6 от ЗПП като адвокат, който иска да му бъде определен за представител в процеса.

Настоящото определение е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ :