Разпореждане по дело №224/2016 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 8070
Дата: 5 август 2019 г.
Съдия: Галина Чавдарова
Дело: 20163100900224
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 22 февруари 2016 г.

Съдържание на акта Свали акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

 

      /      08.2019г.

гр. Варна

 

ВАРНЕНСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ, в закрито заседание на пети август през две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: ГАЛИНА ЧАВДАРОВА

 

като разгледа докладваното от съдията търговско дело № 224 по описа за 2016г.,

за да се произнесе взе предвид следното:

 

Постъпила е молба вх. №19208/24.06.2019г. от Т.И. - синдик на „УЛТИМА ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД (в несъстоятелност), ЕИК *********, със седалище гр.Варна, с искане за разрешаване от съда по несъстоятелността на продажба на имущество, включено в масата на несъстоятелността, съобразно решението на събранието на кредиторите, а именно вземания по изпълн.лист и две места за паркиране, находящи се в гр.Варна, ул.Вяра №16, ет.-1, по реда на чл.717в и следв. от ТЗ.

С разпореждане от 27.06.19г. на синдика са дадени указания за уточняване на молбата. С молба вх.№23472/01.08.19г. синдикът е изпълнил само част от дадените от съда указания, което налага да му бъдат дадени повторно указания за нейното уточняване.

С оглед горното и на основание чл.658, ал.1, т.15 от ТЗ съдът по несъстоятел ността

 

РАЗПОРЕДИ

 

УКАЗВА на Т.И. - синдик на „УЛТИМА ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД (в несъстоятелност), ЕИК *********, в едноседмичен срок от получаване на съобщението, да отстрани констатираните нередовности на молбата както следва: да уточни статута на местата за паркиране съобразно разпоредбата на чл.37, ал.4 ЗУТ и предвижданията в проекта, т.е. дали посочените паркоместа са обособени като самостоятелни гаражни клетки със статут на самостоятелен обект в сградата или съставляват част от едно гаражно помещение, изчерпват ли го цялото и ако не - то каква идеална част от него представляват, съотв. гаражното помещение самостоятелен обект ли е в сградата или обща част, или представляват отделни места за паркиране със статут на принадлежност към съответните самостоятелни обекти в сградата, като в тази връзка се представят и съотв.документи, в т.ч. разрешение за строеж; да се уточни в искането на какъв етап са изградени предложените за продажба имущ.права на длъжника, като с оглед на това уточнение се конкретизира и имуществото, относно което се иска разрешението за продажба, при съобразяване с обема права на собственост на длъжника.

Препис от настоящото разпореждане ДА СЕ ВРЪЧИ на синдика.

По искането с правно основание чл.717а ТЗ съдът ще се произнесе след отстраняване на нередовностите на молбата.

Настоящият съдебен акт да се отрази в книгата по чл.634в от ТЗ.

 

 

СЪДИЯ В ОКРЪЖЕН СЪД: