Разпореждане по дело №596/2022 на Административен съд - Стара Загора

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 15 май 2023 г.
Съдия: Кремена Димова Костова Грозева
Дело: 20227240700596
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 22 август 2022 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

гр. Стара Загора, 15.05.2023 г.

Административен съд – Стара Загора, седми състав, в закрито съдебно заседание на петнадесети май през две хиляди и двадесет и трета година:

 

                                           Административен съдия: КРЕМЕНА КОСТОВА-ГРОЗЕВА

                       

при участието на секретаря......................................................, като разгледа а.д. №596 по описа за 2022 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 По делото е подадена касационна жалба от адв. М., довереник на ищцата против Решение № 150/10.05.2023г., постановено по настоящото дело, с приложено платежно нареждане за внесени по см. на ВАС 30 лева, явяващи се заплатена ДТ за образуване на касационно производство.

Съдията-докладчик намира така подадена касационна жалба за нередовна:

На първо място, следва ясно и безпротиворечиво да се посочи от кого и/или от чие име се подава касационната жалба.

На второ място и с оглед уточнението по първия пункт, следва да се представи от адв. М. пълномощно в негова полза, удостоверяващо правото му да подаде от чуждо име касационната жалба и за учредена в негова полза представителна власт пред касационната инстанция – ВАС. Така наличното по делото пълномощно /л.80а/, удостоверява представителство единствено по а. д. № 596/2022г.

На трето място и от така  приложеното писмено доказателство /платежно нареждане/, не се удостоверява фактът на внесена дължима ДТ от 70 лева, а само на внесени 30 лева, поради което следва в указания срок касаторът да представи писмено доказателство за довнесени по сметка на ВАС 40лв, явяващи се разликата до пълния дължим размер на определената в чл.227а, ал.1 от АПК държавна такса за образуване на касационно производство.

Следва да се предупреди касаторът, че при неизпълнение изцяло и в срок на дадените указания с настоящото разпореждане, подадена касационна жалба ще му бъде върната.

 

РАЗПОРЕДИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ касационна жалба от адв. М., довереник на ищцата против Решение № 150/10.05.2023г. и УКАЗВА на подателят на касационната жалба, в срок 7 дни от получаване на препис от настоящото:

·         ясно и безпротиворечиво да се посочи от кого и/или от чие име се подава касационната жалба;

·         с оглед уточнението по първия пункт, следва да се представи от адв. М. пълномощно в негова полза, удостоверяващо правото му да подаде от чуждо име касационната жалба и за учредена в негова полза представителна власт пред касационната инстанция – ВАС;

·         да представи писмено доказателство за довнесени по сметка на ВАС 40лв, явяващи се разликата до пълния дължим размер на определената в чл.227а, ал.1 от АПК държавна такса за образуване на касационно производство.

ПРЕДУПРЕЖДАВА се подателят на касационната жалба, че при неизпълнение в срок и изцяло на дадените му указания, касационната жалба ще бъде върната.

Настоящото не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                        Съдия-докладчик: