Разпореждане по дело №1694/2019 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 261703
Дата: 27 октомври 2020 г.
Съдия: Росица Илиева Василева
Дело: 20195220101694
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 23 април 2019 г.

Съдържание на акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

гр. Пазарджик, 27.10.2020 г.

 

РАЙОНЕН СЪД - ПАЗАРДЖИК, ГО, XXXVI състав, в закрито заседание на двадесет и седми октомври две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: Росица Василева

 

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 1694/2019 г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

Съобщението до ответника е върнато ненадлежно оформено. Следва да се изпрати ново съобщение и да се дадат указания на връчителя за възложените му от закона задължения по връчването.

Затова съдът

 

РАЗПОРЕДИ:

 

Да се изпрати ново съобщение до ответника Й.Ц.К. за връчване на постановеното по делото решение.

УКАЗВА на връчителя, че при невъзможност да връчи съобщението лично на ответника или на лице от кръга на посочените в чл. 46, ал. 2 от ГПК, отсъствието на ответника от адреса следва да бъде установено след извършване на  няколко посещения на адреса в продължение на повече от един месец в различно време през деня (датата и часа на посещенията е необходимо да бъдат изрично отразени в разписката за връчване на съобщението) или след получаване на сведение от съсед или друго лице, от което да става ясно, че лицето отсъства от адреса за период по-дълъг от един месец (трите имена и качеството на лицето предоставило сведенията да бъдат изрично отразени в разписката за връчване на съобщението).

Указва на връчителя, че съгласно разпоредбата на чл. 46, ал. 2 от ГПК друго лице, освен адресата, може да бъде всеки пълнолетен от домашните му или който живее на адреса, като следва да се направи отбелязване на името и качеството на лицето, получило съобщението със задължението да го предаде.

Указва на връчителя, че отказа на ответника да получи съобщението се удостоверява от връчителя по визирания в чл. 44, ал. 1 от ГПК начин.

УКАЗВА на връчителя на призовки, че на основание чл. 88, ал. 1 вр. чл. 91 от ГПК, при допуснати нарушения при връчването и/или неизпълнение на указанията на съда ще му бъде наложена глоба от 50 лв. до 300 лв.

УКАЗВА на съдебния деловодител при изготвяне на книжата за новото връчване до сведе до знанието на връчителя горните указания в цялост.

Разпореждането не подлежи на обжалване.

                                              

РАЙОНЕН СЪДИЯ: