Разпореждане по дело №193/2019 на Районен съд - Лом

Номер на акта: 251
Дата: 28 май 2019 г.
Съдия: Борислава Славчева
Дело: 20191620200193
Тип на делото: Наказателно от частен характер дело
Дата на образуване: 20 май 2019 г.

Съдържание на акта

 

                          Р  А   З   П   О  Р   Е  Ж  Д  А  Н  Е

 

                                     

                                          Гр.Лом,   28.05.2019г.

 

 

          Борислава Славчева – районен  съдия в Районен съд гр.Лом, докладчик по НЧХД № 193/19г. по описа на ЛРС, в  закрито съдено  заседание, след като се запознах с тъжбата на К.Г.Н. *** против Л.К.Л. ***, намирам, че са налице всички условия за разглеждане на  делото в съдебно заседание, поради което и на осн. чл.247а, ал.2, т.2 и сл.  от НПК.

 

                                       Р А З П О Р Е Ж Д А М :

 

 

            ДА СЕ ДАДЕ ХОД на Частната тъжба на К.Г.Н. *** против Л.К.Л. ***, за престъпление по чл.148, ал.2, предл. първо във вр. с ал.1, т.2, предл. второ във вр. с чл.147, ал.1, предл. първо от НК.

           Насрочвам  делото в открито съдебно заседание за  26.06.2019г. – 10,30ч. за която дата да се призоват частният тъжител и подсъдимият.

           ДА  СЕ ВРЪЧИ  препис от настоящето разпореждане и препис от  частната тъжба на подсъдимият като му се укаже, че в 7- дневен срок от получаването им има право да даде отговор, в който да изложи възраженията си  и да направи нови искания.

          Да се впише на осн. чл.252, ал.4 от НПК в призовката на подсъдимият, че делото може да бъде разгледано и решено в негово отсъствие, при условията на чл.269 от НПК.

          ДОПУСКА до разпит в качеството на свидетели, при режим на довеждане от частният тъжител поисканите в тъжбата лица : РОСЕН БОРИСОВ ЛЮБЕНОВ, ЦВЕТАН АЛЕКСАНДРОВ ЦВЕТАНОВ и ДИМИТЪР Н. ТОКИЕВ.

          От ЛРП да се изиска пр.преписка вх.№ 102/19г. по описа на ЛРП, респ. преписка вх.№ 1508/19г. по описа на РУ гр.Лом.

           От работодателят на частният тъжител „ПОРТ ИНВЕСТ“ ЕООД гр.Русе, пл.“Отец Паисий“ № 2, с управител Тихомир Митев да се изиска заверено ксерокопие на трудовото досие на тъжителят К.Г.Н. ***, на длъжност „портиер“, с месторабота гр.Лом, както и оригинала на Сигнал-Жалба от Л.К.Л., във връзка с която е било поискано обяснения от Н..

         След внасяне на ДП да се издаде съдебно удостоверение на частният тъжител, което да му послужи пред Бюро съдимост при ЛРС, за снабдяване със Свидетелство за съдимост на подсъдимата по настоящето дело.

         Ако тъжителят и подсъдимата желаят да се ползват от показания на лица, които държат да се призоват в качеството на свидетели от съда и не са ги посочили, следва да ги посочат в изрична молба и да внесат впоследствие определената от съда такса за призоваване. И двете страни могат да осигурят при режим на довежда лица, от чиито показания желаят да се ползват в качеството на свидетели, без съда да ги призовава.

 

                                                                   РАЙОНЕН  СЪДИЯ :