Определение по дело №756/2022 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 1971
Дата: 26 септември 2022 г.
Съдия: Недялко Митев Иванов
Дело: 20227170700756
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 8 септември 2022 г.

Съдържание на акта

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 1971

 

гр.Плевен, 26.09.2022 г.

 

Административен съд – Плевен, осми състав, в закрито заседание на двадесет и шести септември две хиляди двадесет втора година, в състав:

                                         

Съдия: Недялко Иванов

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело №756 по описа за 2022 година на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано по жалба на Община Долна Митрополия, гр. Д. М., ул. „Св. Св. К. и М.“ № , представлявана от П. Ц. – кмет срещу решение по проект ROBG 138: „Рационализиране на трафика в трансграничната дунавска зона“ (,,The  streamline of the traffic in the cross border Danubian area“), no програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V-А Румъния — България 2014 - 2020 г., с бенефициера община Долна Митрополия, с неизвестна сигнатура и дата, издадено от Д. Г. - Заместник- министър на регионалното развитие и ръководител на националния орган.

Съдът намира, че жалбата следва да бъде оставена без движение и да се укаже на оспорващия, че следва да представи доказателства за подаване в срок на жалбата, тъй като жалбата е постъпила с куриер в Адм. съд – Плевен, но от плика на пратката не става ясно на коя дата е изпратена жалбата до Адм. съд – Плевен.

 

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 158, ал. 1 вр. с чл. 149 от АПК, Административен съд – Плевен, осми състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без движение жалба на Община Долна Митрополия, гр. Д. М., ул. „Св. Св. К. и М.“ № , представлявана от П. Ц. – кмет срещу решение по проект ROBG 138: „Рационализиране на трафика в трансграничната дунавска зона“ (,,The  streamline of the traffic in the cross border Danubian area“), no програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V-А Румъния — България 2014 - 2020 г., с бенефициера община Долна Митрополия, с неизвестна сигнатура и дата, издадено от Д. Г. - Заместник- министър на регионалното развитие и ръководител на националния орган.

Указва на Община Долна Митрополия, гр. Долна Митрополия, ул. „Св. Св. К. и М.“ № , представлявана от П-. Ц. – кмет, в 7 -дневен срок от получаване на определението да представи доказателства за подаване в срок на жалбата, тъй като жалбата е постъпила с куриер в Адм. съд – Плевен, но от плика на пратката не става ясно на коя дата е изпратена жалбата до Адм. съд – Плевен.

Указва на Община Долна Митрополия, гр. Долна Митрополия, ул. „Св. Св. К. и М.“ № , представлявана от П. Ц. – кмет, че при неотстраняване на нередовностите в срок на основание чл. 158, ал. 3 от АПК жалбата ще бъде оставена без разглеждане.

Препис от определението да се връчи на оспорващия и на Заместник- министър на регионалното развитие и ръководител на националния орган по проект ROBG 138: „Рационализиране на трафика в трансграничната дунавска зона“ (,,The  streamline of the traffic in the cross border Danubian area“), no програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V-А Румъния — България 2014 - 2020 г.

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

СЪДИЯ:  /п/