Разпореждане по дело №119/2023 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 829
Дата: 19 януари 2023 г.
Съдия: Марияна Пенчева Бахчеван
Дело: 20237050700119
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 18 януари 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

№ ………………………………….г., гр.Варна

 

ВАРНЕНСКИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД,  Двадесет и първи състав, в закрито заседание на  19.01.2023г. заместващ съдия-докладчика Стоян Колев въз основа на заповед №РД-0035/13.01.2023г. в състав:

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: МАРИЯНА БАХЧЕВАН

           

като разгледа докладваното от съдията   административно дело № 119 по описа на Административен съд – Варна за 2023 година, за да се произнесе взе предвид следното :

 

Производството е образувано по жалбата на „А. Геймс“ ЕООД, представлявано от управителя К.А. чрез адв.А.Х. срещу заповед №250-ФК/29.12.2022г. на началника  на отдел „Оперативни дейности“ в ГД „Фискален контрол“ при ЦУ на НАП, с която е наложена принудителна административна мярка.

Жалбата е подадена в 14-дневния срок за оспорване, считано от 03.01.2023г., има приложени  пълномощно за адв. Х. и доказателство за внесена държавна такса в размер на 50 лева по сметка на съда.

На основание чл.13 от АПК, ответникът - началника  на отдел „Оперативни дейности“ в ГД „Фискален контрол“ при ЦУ на НАП следва да представи заверен препис от критериите, вътрешните правила и установената практика при упражняване на своята оперативна самостоятелност по прилагане на ЗДДС  и постигане на целите му, както и доказателство за тяхното публично оповестяване.

Ответникът трябва да представи и четливи и ясни заверени копия от фискалните бонове, тъй като приложените в административната преписка са с неразличимо съдържание.

Воден от изложеното, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

ЗАДЪЛЖАВА началника  на отдел „Оперативни дейности“ в ГД „Фискален контрол“ при ЦУ на НАП в 7-дневен срок от съобщението  да представи:

1.      заверен препис от критериите, вътрешните правила и установената практика при упражняване на своята оперативна самостоятелност по прилагане на ЗДДС  и постигане на целите му, както и доказателство за тяхното публично оповестяване;

2.      четливи и ясни заверени копия от фискалните бонове.

 

Делото да се докладва след изтичане на срока.

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН  СЪДИЯ: