Определение по дело №1112/2016 на Окръжен съд - Бургас

Номер на акта: 1674
Дата: 5 август 2016 г.
Съдия: Галя Василева Белева
Дело: 20162100501112
Тип на делото: Въззивно гражданско дело
Дата на образуване: 1 юли 2016 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1674                                                                  5.08.2016 г.                                        Град Бургас

 

Бургаският окръжен съд, въззивно отделение, -ти  граждански състав

На пети август две хиляди и шестнадесета година

В закрито заседание в следния състав:

Председател :   РОСЕН ПАРАШКЕВОВ

      Членове : 1. ГАЛЯ БЕЛЕВА

                       2. МАРТИН БАЕВ

като разгледа докладваното от съдия Белева

въззивно гражданско дело № 1112 по описа за 2016 година,

за да се произнесе взе предвид следното:

 

С определение от 26.07.2016г. Бургаският окръжен съд е допуснал допълнителна тричленна съдебно-техническа (ВиК) експертиза със задача вещите лица, след справка във ВиК- Бургас да посочат дали е налице нов проект за канализация с домово отклонение за имота на ответниците и тристранен договор, както и между кои лица е сключен този тристранен договор. Задачата е възложена на вещите лица, изпълнили тричленната експертиза , допусната от районния съд- Н.Н., К.А. и Д.С..

На 4.08.2016г. по делото е постъпила е молба от инж.Д.А.С., с която същият моли да бъде освободен от задълженията на вещо лице по делото, тъй като изпълнява свои задължения за неотложна и постоянна грижа за свой родител.

След справка по списъка на утвърдените вещи лица за Бургаския окръжен съд, публикуван на интернет страницата на съда се установява, че този експерт е подал и молба за отписване от списъка, считано от 4.08.2016г.

Бургаският окръжен съд като съобрази, че са налице обективни пречки за извършване на експертизата от определеното вещо лице, намира, че на основание чл.198 ГПК определеният експерт следва да бъде заменен с друг от списъка на вещите лица в района на Бургаския окръжен съд.

Предвид изложеното Бургаският окръжен съд

 

                                                              О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСВОБОЖДАВА в.л. инж.Д.С. от възложените задачи по в.гр.д.№1112 по описа за 2016г. на Бургаския окръжен съд, като същия да се заличи от списъка за призоваване по делото.

НАЗНАЧАВА вещото лице инж. Е. Братанов Братанов, висше образование, специалност- хидромелиоративно строителство, в състава на тричленната допълнителна съдебно техническа (ВиК) експертиза по в.гр.д.№1112 по описа за 2016г. на Бургаския окръжен съд, като същият да бъде уведомен за възложената експертиза.

Препис от определението да се връчи на страните.

Определението не подлежи на обжалване.

                              

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ :                                                     ЧЛЕНОВЕ: 1.

 

                                 2.