Споразумение по дело №569/2010 на Районен съд - Асеновград

Номер на акта: 180
Дата: 17 септември 2010 г.
Съдия: Иван Георгиев Калибацев
Дело: 20105310200569
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 17 септември 2010 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

 

 

Година

17.09.2010г.

 

   Град

Асеновград

 

    Асеновградският районен

съд

 

Пети наказателен

     състав

 

На

Седемнадесети септември

 

Година

 2010

 

В публично заседание в следния състав:

                 Председател:

Иван Калибацев

 

Секретар:

М.А.

 

Прокурор:

Димитър Молев

 

Сложи за разглеждане докладваното от

Съдията

 

 НОХ

   дело

       номер

     569

                  по описа за

 2010

година.

 

На именното повикване в

    13,45

часа се явиха:

 

  Производството е по реда на БП.

          

  Подсъдимият А.Г.Е., осигурен от прокурора, се явява лично и с адв. Г.К., с пълномощно приложено по досъдебното производство.                

                                

  За Районна прокуратура – Асеновград, редовно уведомена, се явява прокурор Димитър Молев.

 

Свидетелите С.М.Г.и П.Ж.Я, не се явяват.

      

ПРОКУРОРЪТ: Представям и моля да приемете разписка, ведно с  призовка за  връчен обвинителен акт на подсъдимия А.Г.Е. от  17.09.2010г.   

             

АДВ. КУТРЯНСКИ: Не възразявам да се приеме.

ПОДСЪДИМИЯТ: Аз също не възразявам.

                

Съдът намира, че представените разписка и призовка следва да бъдат приети, поради което и            

  ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представената призовка, ведно с разписка за връчен обвинителен акт на подсъдимия.     

 

  АДВ. КУТРЯНСКИ: Не желаем да се възползваме от тридневния срок и да дадем възражения по обвинителния акт. Желаем делото да се гледа днес. Да се даде ход на делото.    

ПОДСЪДИМИЯТ: Не желая да се възползвам от тридневния срок и да дам възражения по обвинителния акт. Желая делото да се гледа днес. Да се даде ход на делото.

 ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.     

 

 Съдът намира, че не е налице процесуална пречка да се даде ход на делото по реда на бързото производство, поради което и     

 

ОПРЕДЕЛИ:      

  

                 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО                   

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ

 

А.Г.Е.: роден на ***г***, жител и живущ ***, българин, български гражданин, със средно-специално образование, работи като портиер в „Стенимахос” ЕАД – гр. Асеновград, женен,  неосъждан, ЕГН **********.                     

Получил препис от обвинителния акт и разпореждането на съда. Нямам възражения по тридневниясрок.

 

Разясниха се на страните правата по НПК, включително и по чл.274 и чл.275 от НПК.

Такива не постъпиха по делото.

 

    

Съдът намира, че няма пречка да се даде ход на съдебното следствие, поради което и

                                     

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

Докладва се делото с прочитане на обвинителния акт от Прокурора.

     

ПРОКУРОРЪТ: С подсъдимия и неговия защитник постигнахме съгласие за споразумение, за прекратяване на наказателното производство по делото, което Ви представяме в писмен вид и молим да го одобрите.

 

АДВ. КУТРЯНСКИ: Действително постигнахме споразумение и моля да го одобрите.

ПОДСЪДИМИЯТ: Съгласен съм с казаното от адвоката ми.

 

                 

ДОКЛАДВА СЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА СПОРАЗУМЕНИЕ.

 

ПОДС. А.Г.Е. – със снета по делото самоличност

Разбирам обвинението;

Признавам се за виновен;

Разбирам последиците от споразумението;

Съгласен съм с тези последици;

Доброволно подписах споразумението.

 

Съдът намира, че в така представеното от страните предложение за споразумение не се налага да бъдат извършени промени и в съдебния протокол следва да се отрази окончателното съдържание на същото в следния смисъл, а именно:

 

Подсъдимият А.Г.Е. се признава за виновен в това, че на 14.09.2010г. в гр.Асеновград, обл.Пловдивска, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди А3” с рег. № РВ 4428 ВН, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,71 на хиляда, установено по надлежния ред, което е престъпление  по чл.343б ал.1 от НК и за което съгласно разпоредбата на чл.55 ал.1 т.2 б”б” от НК следва да му бъде наложено наказание ПРОБАЦИЯ, включваща следната съвкупност от пробационни мерки:

 

 - „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС”*** за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, считано от влизане на определението в сила, съгласно чл. 42а, ал. 4, вр. ал. 2, т. 1 от НК, като на основание чл. 42б от НК ОПРЕДЕЛЯ периодичност на явяване и подписване на подсъдимия пред пробационния служител „ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО”.

-„ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, считано от влизане на определението в сила, съгласно чл. 42а, ал. 4, вр. ал. 2, т. 2 от НК;

 

На основание чл.343 г вр. с чл. 37 ал.1 т.7 от НК подсъдимият А.Г.Е. следва да бъде лишен от право да управлява МПС за  срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

На основание чл.59 ал.4 от НПК от така определеното наказание лишаване от право да управлява МПС  следва да се приспадне времето през което е бил лишен по административен ред от правото да управлява МПС, считано от  14.09.2010г. до влизане на определението в законна  сила.

 

Престъплението е извършено от подсъдимия при пряк умисъл, същият е съзнавал  общественоопасния характер на деянието, предвиждал е общественоопасните последици и е искал тяхното настъпване.

Престъплението се доказва от събраните по делото доказателства и за същото е допустимо сключването на споразумение за решаване на делото, като от деянието няма причинени имуществени вреди.

 

Наказанието е определено при условията на чл. 381, ал. 4 от НПК и чл.55, ал. 1, т. 2, б. „б” от НК.

 

Подс. А.Г.Е. следва да заплати сумата от 25лв., представляваща разноски по водене на делото в полза на Държавния бюджет по сметка на РС – гр. Асеновград.

 

На подс. А.Г.Е. беше разяснен смисълът на настоящото споразумение и същият декларира, че се отказва от съдебното разглеждане на делото по общия ред.

 

 

С П О Р А З У М Е Л И   СЕ:

 

 

ПРОКУРОР: ……………….......

   /Димитър Молев/

 

 

ПОДСЪДИМ: ……..………........

                                 / А.Е./

 

 

ЗАЩИТНИК :  ………………….

 НА ПОДСЪДИМИЯ   /адв. Г.К./

 

Съдът намира, че така постигнатото споразумение за решаване на делото между страните не противоречи на закона и морала и няма пречка същото да бъде одобрено, като се прекрати наказателното производство.

 

 

 

С оглед на горното и на осн. чл. 384 ал.3 вр. чл.382 ал.7 вр. чл.24 от НПК, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

 

ОДОБРЯВА така постигнатото между прокурор Димитър Молев, адв.  Г.К. - защитник на подсъдимия А.Г.Е. и подсъдимият А.Г.Е. споразумение за решаване на делото в следния окончателен смисъл, а именно:                  

          

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОДСЪДИМИЯТ А.Г.Е.: роден на ***г***, жител и живущ ***, българин, български гражданин, със средно-специално образование, работи като портиер в „Стенимахос” ЕАД – гр. Асеновград, женен,  неосъждан, ЕГН ********** се ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН в това, че на 14.09.2010г. в гр.Асеновград, обл.Пловдивска, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди А3” с рег. № РВ 4428 ВН, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,71 на хиляда, установено по надлежния ред, което е престъпление  по чл.343б ал.1 от НК и за което съгласно разпоредбите на чл.55 ал.1 т.2 б”б” от НК му СЕ НАЛАГА наказание ПРОБАЦИЯ, включваща следната съвкупност от пробационни мерки:

 

  - „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС”***, за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, считано от влизане на определението в сила, съгласно чл. 42а, ал. 4, вр. ал. 2, т. 1 от НК, като на основание чл. 42б от НК ОПРЕДЕЛЯ периодичност на явяване и подписване на подсъдимия пред пробационния служител „ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО”.

 

-„ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, считано от влизане на определението в сила, съгласно чл. 42а, ал. 4, вр. ал. 2, т. 2 от НК;

 

На основание чл.343г вр. с чл. 37 ал.1 т.7 от НК подсъдимият А.Г.Е. СЕ ЛИШАВА от право да управлява МПС за  срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

 

 

На основание чл.59 ал.4 от НПК от така определеното наказание лишаване от право да управлява МПС  СЕ ПРИСПАДА времето, през което подсъдимият е бил лишен по административен ред от правото да управлява МПС, считано от 14.09.2010г. до влизане на определението в сила.

 

 ОСЪЖДА подс. А.Г.Е. да заплати сумата от 25лв. представляваща разноски по водене на делото в полза на Държавния бюджет по сметка на РС – гр.Асеновград.

 

ОТМЕНЯВА взетата по отношение на подсъдимия А.Г.Е. мярка за неотклонение “Подписка”.

 

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 569/10г. по описа на Асеновградския районен съд, V-ти н.с.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което се закри в 14,00ч.

 

 

                                             РАЙОНЕН  СЪДИЯ:

 

                                                             СЕКРЕТАР: