Разпореждане по дело №1707/2020 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 7112
Дата: 22 юли 2020 г.
Съдия: Ангел Петров Ташев
Дело: 20205220101707
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 22 юли 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  Н   Е

 

гр. Пазарджик, 22.07.2020 г.

 

РАЙОНЕН СЪД ПАЗАРДЖИК, гражданско отделение, в закрито заседание проведено на двадесет и втори юли през две хиляди и двадесета година, в състав

 

                                                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: А. Ташев

 

като разгледа докладваното от съдията гр.дело № 1707 по описа за 2020 година и за да се произнесе съобрази следното:

След извършената проверка по чл.311, ал.1 ГПК на редовността на исковата молба, депозирана от адвокат А.Г.П.,***, действащ в качеството си на пълномощник на А.Д.И., ЕГН **********, чрез законния си представител А.И.С., ЕГН **********, съдът констатира, че същата не отговаря на всички изисквания по чл.127 ГПК, поради което и на основание чл.311, вр. с чл.129, ал.2 ГПК производството по делото следва да бъде оставено без движение.

Водим от горното, съдът

Р А З П О Р Е Д И:

 

            ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ производството по гр. д. № 1707/2020 год. по описа на РС Пазарджик

УКАЗВА на ищеца, да уточни от чие име предявява иска за изменение на присъдената в полза на детето издръжка - от това на непълнолетното дете, действащо със съгласието на родителя, който упражнява родителските права или от името на последния, като държи сметка, че непълнолетните извършват процесуалните действия от свое име със съгласието на родителите си; в случай, че искът се предявява от А.Д.И. – същият следва да заяви това изрично, с изразеното съгласие на родителя, удостоверено с подписа му и с нарочна молба, да потвърди извършените процесуални действия от адв. А.П., доколкото по делото е представено единствено изходящо от майката А.И.С. пълномощно, но не и такова от непълнолетното дете, което извършва процесуалните действия от свое име със съгласието на родителите си. Във връзка с горното следва да бъде представено пълномощно, което да удостоверява представителната власт на адв. А.П., предоставена му от А.И., с изразеното съгласие на родителя си.

УКАЗАВА на ищеца да представи преписи от исковата молба и приложенията към невя за връчване на насрещната страна и на Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Пазарджик.

УКАЗВА на ищцовата страна, че съгласно чл.100, изр.2 ГПК процесуалните действия на страните извън съдебно заседание се извършват в писмена форма, като съобразно чл.102, ал.1, т.4 ГПК писмените изявления трябва да са подписани. В този смисъл и съгласно разпоредбата на чл.101, ал.1 ГПК, която съдът следи служебно за надлежното извършване на процесуалните действия, на страната следва да бъдат дадени УКАЗАНИЯ ДА ПРЕДСТАВИ подписана исковата молба, както и приложенията към нея да бъдат заверени /същите са депозирани по електронната поща на съда и нямат ел. подпис/.

            ПРЕДУПРЕЖДАВА ищцовата страна, че при неотстраняване в срок на констатираната нередовност на исковата молба, следва връщането й, на основание чл.129, ал.3 от ГПК.

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: