Споразумение по дело №111/2018 на Районен съд - Бургас

Номер на акта: 65
Дата: 19 февруари 2018 г. (в сила от 19 февруари 2018 г.)
Съдия: Пламена Николова Събева
Дело: 20182120200111
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 10 януари 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

 

19.02.2018 година

гр. БУРГАС

Районен съд - Бургас

ХХI-ви наказателен състав

Деветнадесети февруари

две хиляди и осемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЛАМЕНА СЪБЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. К.К.

       2. А.А.

 

Секретар: Калина Събева

Прокурор: Красимира Христова

Сложи за разглеждане докладваното от съдията Събева

Наказателно ОХ дело № 111 по описа за 2018 година.

На именното повикване в 13:50 часа се явиха:

За Районна прокуратура Бургас, редовно призовани, се явява прокурор Христова.

Подсъдимият М.Ж.С., редовно призован чрез Затвора - Бургас, се явява лично, доведен от органите на ОД Охрана – Бургас.

 Подсъдимият Р.Н.С., редовно призован чрез Затвора - Бургас, се явява лично, доведен от органите на ОД Охрана – Бургас.

Явява се адв. З.Б. ***, редовно призована, упълномощен защитник на подсъдимите.

Пострадалото лице А.Ж.П., редовно призован, не се явява.

 

СЪДЪТ ЗАПИТВА подсъдимия М.С. дали му е връчен препис от обвинителния акт и от разпореждането на съда за насрочване на разпоредителното заседание със съобщенията по чл. 247б НПК, преди повече от 7 дни преди датата на съдебното заседание.

ПОДСЪДИМИЯТ М.С.: Връчени са ми препис от обвинителния акт и от разпореждането преди повече от седем дни.

 

СЪДЪТ ЗАПИТВА подсъдимия Р.С. дали му е връчен препис от обвинителния акт и от разпореждането на съда за насрочване на разпоредителното заседание със съобщенията по чл. 247б НПК, преди повече от 7 дни преди датата на съдебното заседание.

ПОДСЪДИМИЯТ Р.С.: Връчени са ми препис от обвинителния акт и от разпореждането преди повече от седем дни.

 

СЪДЪТ ЗАПИТВА прокурора и защитника дали са получили преписи от разпореждането на съда за насрочване на разпоредителното заседание със съобщенията по чл. 247б НПК, преди повече от 7 дни преди датата на съдебното заседание.

ПРОКУРОРЪТ: Връчен ми е препис от разпореждането на съда.

АДВ. Б.: Връчен ми е препис от разпореждането.

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. Б.: Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ М.С.: Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ Р.С.: Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ намира, че не  са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА РАЗПОРЕДИТЕЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ.

 

СЪДЪТ докладва постъпили актуални справки съдимост на подсъдимите.

 

СНЕМА самоличността на подсъдимите, както следва:

М.Ж.С. – ЕГН: **********, роден на ***г***, с настоящ адрес:***, българин, български гражданин, начално образование, неженен, осъждан.

Р.Н.С. – ЕГН: **********, роден на *** ***, с постоянен адрес:***, българин, български гражданин, без образование, неженен, осъждан.

 

Съдът разясни на страните правата им в настоящото производство, включително правото им на отводи.

ПРОКУРОРЪТ: Няма да правя отвод на състава на съда и на секретаря.

АДВ. Б.: Няма да правя отвод на състава на съда, на прокурора и на секретаря.

ПОДСЪДИМИЯТ М.С.: Няма да правя отвод на състава на съда, на прокурора и на секретаря.

ПОДСЪДИМИЯТ Р.С.: Няма да правя отвод на състава на съда, на прокурора и на секретаря.

 

СЪДЪТ намира, че са налице предпоставките за произнасяне по предвидените в чл. 248 от НПК въпроси, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИСТЪПВА КЪМ ОБСЪЖДАНЕ НА ВЪПРОСИТЕ ПО ЧЛ. 248, ал. 1 НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ: Във връзка с въпросите заявявам следното: Делото е подсъдно на Районен съд - Бургас. Към настоящия момент не са налице предпоставките за прекратяване и спиране на наказателното производство. В хода на проведеното досъдебно производство не са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване на процесуалните права на подсъдимите. С оглед обстоятелството, че вещите предмет на престъплението са възстановени на пострадалия, със защитника и подсъдимите постигнахме споразумение за решаване на делото, поради което са налице предпоставките делото да се разгледа по реда на глава 29 НПК. Не са налице основанията, визирани в т. 5 на чл. 248 НПК. Относно Мерките за неотклонение наложени на подсъдимите „ПОДПИСКА”, считам че трябва да бъдат потвърдени. Няма да правя искания за събиране на нови доказателства.

АДВ. Б.: Нямам възражения по въпросите обсъждани в разпоредителното заседание. Не са допуснати в ДП съществени процесуални нарушения, които да са довели до нарушаване на правата на подсъдимите. Възстановени са имуществените вреди. Постигнахме споразумение с представителя на РП – Бургас, и желаем производството да приключи по реда на глава 29 и да продължи незабавно делото по реда на тази глава. Нямаме доказателствени искания. Нека съдът да прецени въпроса за наложената мярка за неотклонение „Подписка”.

ПОДСЪДИМИЯТ М.С.: Присъединявам се към казаното от моя защитник.

ПОДСЪДИМИЯТ Р.С.: Присъединявам се към казаното от моя защитник.

 

СЛЕД изслушване на становищата на прокурора и лицата по чл. 247б, ал. 1 и 2 НПК, съдът се оттегля на тайно съвещание за постановяване на своя съдебен акт по чл. 248, ал. 5 НПК, като съобщава на страните, че определението ще бъде обявено в 14:02 часа.

Съдебното заседание продължава в 14:02 часа, в присъствието на прокурора, защитника на подсъдимите и подсъдимите, на които съдът обяви своето определение по чл. 248, ал. 5 НПК в следния смисъл:

 

След обсъждане на въпросите по чл. 248, ал. 1 НПК, съдебният състав намира следното:

Делото е подсъдно на Районен съд - Бургас. Делото е подсъдно на Районния съд, образувано е за престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 5, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А” и „Б”, вр. чл. 20, ал. 2 НК и по чл. 195, ал. 1, т. 5, т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 НК, което попада в обхвата на делата, които се разглеждат от Районния съд като първа инстанция – арг. от чл. 35, ал. 1 вр. ал. 2 НПК. Наред с това деянието, за което е повдигнато обвинението, е извършено в района на Районен съд - Бургас, поради което той е и местно компетентен да разгледа делото – арг. от чл. 36, ал. 1 НПК. Не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство. По време на досъдебното производство не са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване на процесуалните права на подсъдимите. Не се налага разглеждането на делото да се проведе при закрити врати, не е необходимо привличането на резервен съдия или съдебен заседател, назначаването на защитник, вещо лице, преводач или тълковник и извършването на съдебни следствени действия по делегация.

С оглед изразеното от страните желание делото да се разгледа по реда на глава 29 НПК и като взе предвид, че страните са постигнали споразумение съдът счита, че са налице условията за разглеждане на делото по реда на Глава 29 НПК, поради което следва делото да се насрочи за незабавно разглеждане.

Относно наложените мерки за неотклонение ПОДПИСКА на подсъдимите, съдът счита, че след като делото ще се гледа незабавно днес по реда на глава 29 НПК, съдът след произнасяне по постигнатото споразумение по аргумент от чл.  309 НПК ще се произнесе по наложените мерки за неотклонение, поради което произнасяне на този етап в производството по наложените мерки за неотклонение на подсъдимите е безпредметно.

Не е необходимо събирането на нови доказателства и не са направени искания в тази насока.

 

СЪДЪТ, с оглед изричното искане на страните и като прецени, че са налице основанията за разглеждане на делото по реда на глава Двадесет и девета НПК – „Решаване на делото със споразумение”, намира, че на основание чл. 252, ал. 1 НПК делото следва да бъде разгледано по реда на тази глава незабавно.

 

Така мотивиран, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИСТЪПВА към незабавно разглеждане на делото по реда на глава Двадесет и девета от НПК - „Решаване на делото със споразумение”.

Определението не подлежи на обжалване и протестиране.

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                                      2.

 

След приключване на разпоредителното заседание, съдът пристъпва към разглеждане на делото по реда на Глава 29 НПК.

 

Съдът ПРИСТЪПВА към изслушване на страните.

ПРОКУРОРЪТ: Действително постигнахме споразумение, което моля да одобрите. Същото съдържа всички изискуеми от закона реквизити, не противоречи на закона и на морала. Постигнатото споразумение е в следния смисъл: Подсъдимите се признават за виновни. Престъпленията са извършени от подсъдимите при форма на вина „пряк умисъл”. Предлагаме на подсъдимите да бъдат наложени наказания, както следва:

 

За Р.Н.С., да се наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от осем месеца, като изпълнението на наказанието да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим.

За М.Ж.С., да се наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от една година, като изпълнението на наказанието да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим.

Разноските по делото да бъдат изплатени от подсъдимите, като всеки от тях следва да плати по 21.16 лв. /двадесет и един лев и шестнадесет стотинки/. Считам, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала.

Щетите са изцяло възстановени на пострадалото лице в размер на 436.00 лв.

По делото няма веществени доказателства.

Представям споразумението в писмен вариант.

 

АДВ. Б.: Поддържам изцяло така направеното от прокурора предложение. Моля да одобрите споразумението, като считам, че същото отговаря на закона и на морала. Обсъдихме тези параметри с РП - Бургас и моите подзащитници са съгласни с тях.

 

ПОДСЪДИМИЯТ М.С.: Не желая производството да се разглежда по общия ред. Разбирам обвинението и се признавам за виновен. Разбирам споразумението и съм съгласен с това, че то има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване. Доброволно го подписвам.

 

                                                                           ПОДСЪДИМ: /п/

                                                                                              /М.С./

 

ПОДСЪДИМИЯТ Р.С.: Не желая производството да се разглежда по общия ред. Разбирам обвинението и се признавам за виновен. Разбирам споразумението и съм съгласен с това, че то има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване. Доброволно го подписвам.

 

                                                                           ПОДСЪДИМ: /п/

                                                                                              /Р.С./

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             /Т. Чукоев

Съдът ВПИСВА в протокола съдържанието на постигнатите между страните споразумения, както следва:

І. Относно подсъдимия М.Ж.С.

Подсъдимият М.Ж.С., ЕГН: **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това че, на неустановена дата през месец април 2017 г. от избено помещение, намиращо се в гр.Бургас,ул. „Трайко Китанчев” № 20, при условията на опасен рецидив, след предварителен сговор, като случая не е маловажен, действайки като извършител в съучастие с Р.Н.С., ЕГН **********, действал като извършител, отнел чужди движими вещи: 1 брой перфоратор, марка “HILTI TE 5”, ведно с куфар за него на стойност 360.00 лева /триста и шестдесет лева/ и комплект свредла – 19 на брой, различни размери на стойност 76.00 лева/, всичко на обща стойност 436.00 лева /четиристотин тридесет и шест/ лева от владението и собственост на А.Ж.П., ЕГН ********** без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 5, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 буква „А” и буква „Б”, вр. чл. 20, ал. 2 НК.

Деянието е извършено виновно, при форма и вид на вината „пряк умисъл” по смисъла на чл. 11, ал. 2 от НК.

За посоченото престъпление, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 5, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 буква „А” и буква „Б”, вр. чл. 20, ал. 2 НК, вр. чл. 55, aл. 1, т. 1 НК на подсъдимия М.Ж.С., ЕГН: **********, да се наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 /една година/, което на основание чл. 57, ал. 1, т. 2, б. „Б” от ЗИНЗС да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим.

Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.

Разноските по делото, в размер на 42.32 лева за изготвяне на експертиза се възлагат в тежест на подсъдимите, като всеки от тях следва да заплати по 21.16 лв. /двадесет и един лев и шестнадесет стотинки/.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

ПРОКУРОР: /п/                     ЗАЩИТНИК: /п/                 ПОДСЪДИМ: /п/

/Кр. Христова/              /адв. Зл. Б./                                              /М. С./

 

 

ІІ. Относно подсъдимия Р.Н.С.

Подсъдимият Р.Н.С., ЕГН: **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата през месец април 2017 г. от избено помещение, намиращо се в гр. Бургас, ул. „Трайко Китанчев” № 20, при условията на повторност, след предварителен сговор, като случая не е маловажен, действайки като извършител в съучастие с М.Ж.С., ЕГН ЕГН: **********, действал като извършител, отнел чужди движими вещи: 1 брой перфоратор, марка “HILTI TE 5”, ведно с куфар за него на стойност 360.00 лева /триста и шестдесет лева/ и комплект свредла – 19 на брой, различни размери на стойност 76.00 лева/, всичко на обща стойност 436.00 лева /четиристотин тридесет и шест/ лева от владението и собственост на А.Ж.П., ЕГН ********** без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 5 и т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 НК.

Деянието е извършено виновно, при форма и вид на вината „пряк умисъл” по смисъла на чл. 11, ал. 2 от НК.

За посоченото престъпление, на основание чл. 195, ал. 1, т. 5 и т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 НК, вр. чл. 55, aл. 1, т. 1 НК на подсъдимия Р.Н.С., ЕГН: **********, да се наложи наказание лишаване от свобода за срок от 8 /осем/ месеца, което на основание чл. 57, ал. 1, т. 3 ЗИНЗС да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим.

Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.

Разноските по делото, в размер на 42.32 лева за изготвяне на експертиза се възлагат в тежест на подсъдимите, като всеки от тях следва да заплати по 21.16 лв. /двадесет и един лев и шестнадесет стотинки/.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

ПРОКУРОР: /п/                     ЗАЩИТНИК: /п/                 ПОДСЪДИМ: /п/

/Кр. Христова/              /адв. Зл. Б./                                              /Р. С./

 

 

СЪДЪТ по предложените от страните споразумения намира, че те следва да бъдат одобрени, като съображенията за това са следните:

Престъплението, предмет на споразуменията, не е от престъпленията, визирани в чл. 381, ал. 2 от НПК, по които не се допуска споразумение; споразумението съдържа всички необходими по чл. 381, ал. 5 НПК реквизити; причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени; подсъдимите са изразили съгласие със споразуменията и са декларирали, че се отказват от съдебно разглеждане на делото по общия ред, съгласно разпоредбата на чл. 381, ал. 6 НПК;

 

Предвид гореизложеното, съдът намира, че освен съществуването на всички формални изисквания по отношение на споразуменията, същите от фактическа и правна страна не противоречат на закона и на морала.

 

Съдът намира така постигнатите споразумения за непротиворечащи на закона и морала, поради което и на основание чл. 384, вр. чл. 382 от НПК

 

О П Р Е Д Е Л И: № 65 от 19.02.2018 г.

 

ОДОБРЯВА постигнатите споразумения между Районна прокуратура гр. Бургас, защитника на подсъдимите и подсъдимите, съгласно което:

 

1. Подсъдимия М.Ж.С.

Подсъдимият М.Ж.С., ЕГН: **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това че, на неустановена дата през месец април 2017 г. от избено помещение, намиращо се в гр. Бургас, ул. „Трайко Китанчев” № 20, при условията на опасен рецидив, след предварителен сговор, като случая не е маловажен, действайки като извършител в съучастие с Р.Н.С., ЕГН **********, действал като извършител, отнел чужди движими вещи: 1 брой перфоратор, марка “HILTI TE 5”, ведно с куфар за него на стойност 360.00 лева /триста и шестдесет лева/ и комплект свредла – 19 на брой, различни размери на стойност 76.00 лева/, всичко на обща стойност 436.00 лева /четиристотин тридесет и шест/ лева от владението и собственост на А.Ж.П., ЕГН ********** без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 5, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 буква „А” и буква „Б”, вр. чл. 20, ал. 2 НК.

Деянието е извършено виновно, при форма и вид на вината „пряк умисъл” по смисъла на чл. 11, ал. 2 от НК.

За посоченото престъпление, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 5, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 буква „А” и буква „Б”, вр. чл. 20, ал. 2 НК, вр. чл. 55, aл. 1 НК на подсъдимия М.Ж.С., ЕГН: **********, НАЛАГА наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 1 /ЕДНА/ ГОДИНА.

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл. 57, ал. 1, т. 2, б. „Б” от ЗИНЗС наложеното наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА, да бъде изтърпяно при първоначален „СТРОГ” режим.

ОСЪЖДА на основание чл. 189, ал. 3 НПК подсъдимия М.Ж.С., ЕГН: **********, със снета по делото самоличност, да заплати в полза на ОД на МВР – Бургас по сметка на ОД на МВР – Бургас, сумата от 21.16 лв. /двадесет и един лев и шестнадесет стотинки/, представляваща разноски по досъдебното производство.

ОСЪЖДА на основание чл. 189, ал. 3 НПК подсъдимия М.Ж.С., ЕГН: **********, със снета по делото самоличност, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд - Бургас 5.00 /пет/ лева държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

2. Подсъдимия Р.Н.С.

Подсъдимият Р.Н.С., ЕГН: **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата през месец април 2017 г. от избено помещение, намиращо се в гр. Бургас, ул. „Трайко Китанчев” № 20, при условията на повторност, след предварителен сговор, като случая не е маловажен, действайки като извършител в съучастие с М.Ж.С., ЕГН ЕГН: **********, действал като извършител, отнел чужди движими вещи: 1 брой перфоратор, марка “HILTI TE 5”, ведно с куфар за него на стойност 360.00 лева /триста и шестдесет лева/ и комплект свредла – 19 на брой, различни размери на стойност 76.00 лева/, всичко на обща стойност 436.00 лева /четиристотин тридесет и шест/ лева от владението и собственост на А.Ж.П., ЕГН ********** без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 5 и т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 НК.

Деянието е извършено виновно, при форма и вид на вината „пряк умисъл” по смисъла на чл. 11, ал. 2 от НК.

За посоченото престъпление, на основание чл. 195, ал. 1, т. 5 и т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 НК, вр. чл. 55, aл. 1 НК на подсъдимия Р.Н.С., ЕГН: **********, НАЛАГА наказаниеЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 8 /ОСЕМ/ МЕСЕЦА.

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл. 57, ал. 1, т. 3 от ЗИНЗС наложеното наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от 8 /ОСЕМ/ МЕСЕЦА, да бъде изтърпяно при първоначален „ОБЩ” режим.

ОСЪЖДА на основание чл. 189, ал. 3 НПК подсъдимия Р.Н.С., ЕГН: **********, със снета по делото самоличност, да заплати в полза на ОД на МВР – Бургас по сметка на ОД на МВР – Бургас, сумата от 21.16 лв. /двадесет и един лев и шестнадесет стотинки/, представляваща разноски по досъдебното производство.

ОСЪЖДА на основание чл. 189, ал. 3 НПК подсъдимия Р.Н.С., ЕГН: **********, със снета по делото самоличност, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд - Бургас 5.00 /пет/ лева държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 111/2018 г. по описа на Районен съд - Бургас, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК.

 

 

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

СЪДИЯ: /п/

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. /п/

 

       2. /п/

 

 

По отношение на взетите спрямо подсъдимите мерки за неотклонение „ПОДПИСКА” в хода на досъдебното производство, съдът счита, че мерките следва да бъдат потвърдени, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПОТВЪРЖДАВА Мярката за неотклонение ПОДПИСКА наложена на досъдебно производство спрямо М.Ж.С., ЕГН: **********.

 

ПОТВЪРЖДАВА Мярката за неотклонение ПОДПИСКА наложена на досъдебно производство спрямо Р.Н.С., ЕГН: **********.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и/или протестиране в 7-дневен срок пред Окръжен съд – Бургас, считано от днес.

 

 

СЪДИЯ: /п/

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. /п/

 

       2. /п/

 

 

СЪДЪТ на основание чл. 182 ал. 2 от ДОПК УКАЗВА на подсъдимите, че имат възможност в седмодневен срок от датата на сключване на настоящото споразумение и влизането му в сила от 19.02.2018 г. да платят доброволно дължимата сума, присъдена за разноски в полза на ОД МВР гр. Бургас в размер на 42.36 лева, като в такъв случай не дължат държавна такса в размер на 5.00 лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 15:00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР: /п/                                         СЪДИЯ: /п/

 

Вярно с оригинала: /п/

КС