Определение по дело №484/2017 на Окръжен съд - Бургас

Номер на акта: 120
Дата: 29 януари 2020 г.
Съдия: Дарина Ангелова Костова
Дело: 20172100900484
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 20 октомври 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

 

   120                                                         29.01.2020г.                                     гр.Бургас

 

Бургаският окръжен съд                                                       Първо гражданско отделение

Двадесет и девети януари две хиляди и двадесета година

В закрито заседание в следния състав:

 

                                                       Председател:   ДАРИНА  КОСТОВА

 

като разгледа докладваното от съдията Костова

т.д.№484 по описа за 2017 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл. 625 и сл. от Търговския закон и е образувано по молба на И. Н.Л., роден на *** год. , гражданин на Р. феделация, чрез адв. Т.П., съдебен адрес ***, в качеството му на кредитор по търговска сделка против „Робинзон бийч инвест“ ЕООД, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление гр.Бургас , ул.Сердика № 2 Б, ет.1, представлявано от А. Г., с която се иска да бъде открито производство по несъстоятелност на длъжника, със законните последици по чл.630, ал.1 от ТЗ. На основание чл.629, ал.4 от Търговския закон, като присъединен кредитор е конституирана от „Инвестбанк“АД, ЕИК *********.

С Решение №231 от 04.07.2018год. е обявена  неплатежоспособността на длъжника „Робинзон бийч инвест“ ЕООД, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление гр.Бургас , ул.Сердика № 2 Б, ет.1, представлявано от А. Г., с определена начална дата на неплатежоспособността – 31.12.2016 год, открито е производство по несъстоятелност на длъжника „„Робинзон бийч инвест“ ЕООД, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление гр.Бургас , ул.Сердика № 2 Б, ет.1, представлявано от А. Г., допуснато е  обезпечение, чрез налагане възбрана върху недвижимите имоти на длъжника и запор върху всичките му вземания, постановено е спиране на изпълнителните дела срещу имуществото на длъжника, с изключение на изпълнителните дела, образувани по ДОПК, постановено е прекратяване дейността на предприятието на „Робинзон бийч инвест“ ЕООД, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление гр.Бургас , ул.Сердика № 2 Б, ет.1, представлявано от А. Г., обявен е  длъжника „„Робинзон бийч инвест“ ЕООД, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление гр.Бургас , ул.Сердика № 2 Б, ет.1, представлявано от А. Г. в несъстоятелност и е спрял  производството по т.д. № 484/2017г. по описа на БОС.

Постъпила е молба от кредитора „Инвестбанк“АД, с която се уведомява съда , че към дружеството желае да внесе разноски за издръжка на производството по несъстоятелност, както и че желае възобновяване на производството по делото. Молбата е постъпила в срока по чл.632, ал.2 от ТЗ и е подадена от активно легитимирана страна, като е основание за възобновяване на производството, но по молбата за възобновяване на производството съдът счита, че следва да се произнесе след връщане на делото от въззивната инстанция, поради обстоятелството, че след възобновяване на производството следва да бъдат извършени процесуални действия, чието извършване е невъзможно без наличие на делото.

На основание чл.632, ал.5 от ТЗ , съдът е  указал  на  кредитора „Инвестбанк“АД, да внесе  разноски в размер на 5000лв. , които са внесени.

След  връщане на делото в Окръжен съд - Бургас , съдът следва да се произнесе по молбата на кредитора за възобновяване на производството.

По молбата съдът прецени, че същата е подадена в срок и от правоимащо лице – кредитор, присъединен в производството на основание чл.629, ал.4 от Търговския закон.

Мотивиран от горното и на основание чл.632, ал.2 от ТЗ, Бургаският окръжен съд

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

Възобновява производството по т.д. №484/2017год. по описа на Окръжен съд –Бургас.

НАЗНАЧАВА за временен синдик на „Робинзон бийч инвест“ ЕООД, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление гр.Бургас , ул.Сердика № 2 Б, ет.1, Вечислав Христов Чанков, ЕГН**********, който отговаря на изискванията на чл. 655 от ТЗ , на осн. чл. 630, ал. 1, т. 3 ТЗ.

Определя текущо възнаграждение в размер на 500 лв. месечно.

Определя дата на встъпване в длъжност 7 дни след вписване на настоящото определение в регистър, на основание чл. 656, ал. 1 от ТЗ.

ЗАДЪЛЖАВА длъжника „Робинзон бийч инвест“ ЕООД, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление гр.Бургас , ул.Сердика № 2 Б, ет.1, в едноседмичен срок от получаване на съобщението да изпълни задълженията си по чл. 640, ал. 1 ТЗ, като предостави на назначения временен синдик и на съда необходимата информация, включително и за налично имущество и банкови сметки, както и да предаде на синдика наличната счетоводна документация и търговски книги, с оглед осъществяване на правомощията на временния синдик по чл. 668 ТЗ.

ОПРЕДЕЛЯ дата за първо събрание на кредиторите на 17.02г. от 13,30ч. в зала №6 на Бургаски окръжен съд, на осн. чл. 630, ал. 1 т. 5. 

На основание чл. 623 от ТЗ, името, телефонът, адресът и електронният адрес на временния синдик да се впишат в търговския регистър.

Решението подлежи на вписване в Търговския регистър, на основание чл. 624, вр. чл. 622 ТЗ. Да се изпрати служебен препис.

Решението подлежи на незабавно изпълнение, на осн. чл. 634 ТЗ.

 

 

                                                           ОКРЪЖЕН  СЪДИЯ :