Определение по дело №393/2024 на Административен съд - Бургас

Номер на акта: 2222
Дата: 18 март 2024 г.
Съдия:
Дело: 20247040700393
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 23 февруари 2024 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 2222

Бургас, 18.03.2024 г.

Административният съд - Бургас - XVIII-ти състав, в закрито заседание на осемнадесети март две хиляди и двадесет и четвърта година в състав:

Съдия: МАРИНА НИКОЛОВА

като разгледа докладваното от съдията административно дело393/2024 г. на Административен съд - Бургас, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл.145 и следващите от Административно процесуалния кодекс (АПК).

Образувано е по жалба на В. И. М., с адрес за призоваване: [населено място], [улица], адв. Х. Д. против принудителна административна мярка - преместване на паркирано ППС – лек автомобил „Фолксваген“, с рег. № [рег. номер] от 01.02.2024 год., наложена от М. В. К. - инспектор транспортна служба, репатрация в Общинско предприятие „Транспорт“ [населено място].

След изпълнение на разпореждането на съда и депозиране на документ за платена държавна такса, съдът намира, че не са налице процесуални пречки за насрочване на делото в открито съдебно заседание.

На страните следва да се укаже, че в тежест на ответника е да установи съществуването на фактическите основания, посочени в обжалвания административен акт и изпълнението на законовите изисквания при издаването му, а в тежест на жалбоподателя е да установи при условията на пълно и насрещно доказване твърдените от него факти и обстоятелства, с които се опровергават фактическите констатации в оспорения административен акт.

С цел изясняване на делото от фактическа страна, съдът намира, че следва да задължи ответника в 3-дневен срок, считано от уведомяването да попълни изпратената преписка като представи схема на разположението на пътните знаци в процесния участък, с отбелязване на местонахождението на процесния автомобил.

По изложените съображения, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

НАСРОЧВА делото в открито съдебно заседание на 18.04.2024 г., от 13.40 часа, за когато да се призоват страните.

КОНСТИТУИРА на основание чл. 154, ал.1 АПК

като жалбоподател: В. И. М., с адрес за призоваване: [населено място], [улица], адв. Х. Д.

и като ответник: инспектор транспортна служба, репатрация в Общинско предприятие „Транспорт“ [населено място].

На основание чл.163, ал.3 вр. с чл.170, ал.1 от АПК, УКАЗВА на ответника, че трябва да установи съществуването на фактическите основания, посочени в обжалвания административен акт и изпълнението на законовите изисквания при издаването му.

На основание чл. 163, ал.3 АПК и чл.154, ал.1 ГПК, УКАЗВА на жалбоподателя, че носи доказателствената тежест при условията на пълно и насрещно доказване за установяване на твърдените от него факти и обстоятелства, с които се опровергават фактическите констатации в обжалвания административен акт.

ЗАДЪЛЖАВА ответника 3-дневен срок, считано от уведомяването да попълни изпратената преписка като представи схема на разположението на пътните знаци в процесния участък, с отбелязване на местонахождението на процесния автомобил.

Преписи от определението да се връчат на страните.

Определението не подлежи на обжалване.

Съдия: