Заповед по дело №192/2020 на Районен съд - Велинград

Номер на акта: 10
Дата: 16 юли 2020 г.
Съдия: Иванка Николова Пенчева
Дело: 20205210100192
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 6 март 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

ЗАПОВЕД ЗА НЕЗАБАВНА ЗАЩИТА

гр. Велинград, 16.07.2020 година

  РАЙОНЕН СЪД ВЕЛИНГРАД, в открито заседание на шестнадесети юли две хиляди и двадесета година в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: ИВАНКА ПЕНЧЕВА

като разгледа молбата на Ф.А.К., ЕГН **********,***, по която е образувано гр. д. № 192 по описа на Районен съд – Велинград за 2020 година и приложените към нея документи,

РЕШИ:

ПОСТАНОВЯВА мерки за защита на пострадалото лице Ф.А.К., ЕГН **********,***, срещу осъществено спрямо нея домашно насилие от страна на от  С.М.М., ЕГН  ********** ***, КАТО

ЗАДЪЛЖАВА на основание чл. 18 във вр. чл. 5, ал.1, т.1 от ЗЗДН    С.М.М., ЕГН  ********** *** ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА от извършване на домашно насилие.

ОТСТРАНЯВА на основание чл. 18 вр. чл. 5, ал.1, т.2 от ЗЗДН С.М.М. ********** от съвместно обитаваното с молителката Ф.А.К., ЕГН **********  жилище находящо се в  с. Драгиново,  ул. „Липа “ № 7, общ. Велинград за срок от шест месеца.

          ЗАБРАНЯВА на основание чл. 18 вр. чл. 5, ал.1, т.3 от ЗЗДН С.М.М., ЕГН  ********** ДА ПРИБЛИЖАВА пострадалото лице  Ф.А.К., ЕГН **********, жилището й, находящо се в  с. Драгиново,  ул. „Липа “ № 7, общ. Велинград  както и места й за социални контакти и отдих, на разстояние по- малко от 50 метра, във всяка една посока от нея, за срок от  шест месеца.

НАЛАГА на основание чл. 15 вр. чл. 5, ал. 4 от ЗЗДН, на С.М.М., ЕГН  **********, ГЛОБА в размер на 200 (двеста) лева, платима в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд Велинград.

ПРЕДУПРЕЖДАВА ответницата С.М.М., ЕГН  **********, че при неизпълнение на настоящата заповед, на основание чл. 21, ал. 3 от ЗЗДН полицейският орган е длъжен да го задържи и незабавно да уведоми органите на прокуратурата.

Заповедта за незабавна защита подлежи на незабавно изпълнение.

На основание чл. 19 ЗЗДН заповедта за незабавна защита не подлежи на обжалване.

РАЙОНЕН СЪДИЯ:          

                                                               ИВАНКА ПЕНЧЕВА