Определение по дело №1744/2017 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 3502
Дата: 8 октомври 2018 г.
Съдия: Мила Йорданова Колева
Дело: 20173100901744
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 21 декември 2017 г.

Съдържание на акта

 

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ ......../...10.2018 г.

гр. Варна

 

 

ВАРНЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ, в закрито заседание, проведено на осми октомври през две хиляди и осемнадесета година, в състав:

    

                                                                                                       СЪДИЯ: МИЛА КОЛЕВА

 

като разгледа докладваното от съдията Колева

търговско дело 1744/2017 г. по описа на ВОС, ТО,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Съдът, след като прецени данните по делото и представеното заключение на допуснатата по делото съдебно-счетоводна експертиза с вещо лице М.В.П., намира, че следва да бъде поставена допълнителна задача на вещото лице, което да отговори на следните въпроси: какъв е размерът на записаните в счетоводните баланси на дружеството, изготвени 5-години назад, считано от датата на подаване на молбата за откриване на производството по несъстоятелност – 20.12.2017 г., краткосрочни и дългосрочни вземания на дружеството „БИЛДИНГСТРОЙ ЕКСПРЕС” ЕООД, с ЕИК *********; налице ли са съществени промени на тези стойности през годините или същите се пренасят от един счетоводен баланс в следващия такъв, като посочи и дали съществуват данни за това на какви основания са възникнали тези вземания и дали съществуват данни дружеството да е предприемало действия по принудително събиране на вземанията.

По изложените съображения и на основание чл. 195, ал. 1 от ГПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПОСТАВЯ ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗАДАЧА на допусната по делото съдебно-икономическа експертиза с вещо лице М. Валентина П., която да отговори на следните въпроси:

1. Какъв е размерът на записаните в счетоводните баланси на дружеството, изготвени 5-години назад, считано от датата на подаване на молбата за откриване на производството по несъстоятелност – 20.12.2017 г., краткосрочни и дългосрочни вземания на дружеството „БИЛДИНГСТРОЙ ЕКСПРЕС” ЕООД, с ЕИК *********.

2. Налице ли са съществени промени на тези стойности през годините или същите се пренасят от един счетоводен баланс в следващия такъв, като посочи и дали съществуват данни за това на какви основания са възникнали тези вземания и дали съществуват данни дружеството да е предприемало действия по принудително събиране на вземанията.

ОПРЕДЕЛЯ първоначален депозит за извършване на допълнителната експертизата в размер на 200,00 лв., като ЗАДЪЛЖАВА молителя „БУЛКОРП” ООД да внесе така определения депозит в 5-дневен срок от получаване на съобщението по сметката на Варненски окръжен съд, с представяне с писмена молба на платежни документи за внасянето му в деловодството на Варненски окръжен съд – търговско отделение.

ДА СЕ УВЕДОМЯТ страните за настоящото определение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

                                               СЪДИЯ В ОКРЪЖЕН СЪД: