Решение по дело №279/2020 на Районен съд - Русе

Номер на акта: 260037
Дата: 24 август 2020 г. (в сила от 24 август 2020 г.)
Съдия: Васил Маринов Петков
Дело: 20204520100279
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 21 януари 2020 г.

Съдържание на акта

РЕШЕНИЕ

гр.Русе, 24.08.2020 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - РУСЕ, IX гр. състав,  в публично заседание на осемнадесети август през две хиляди и двадесета година  в състав:

 

         Районен съдия: ВАСИЛ ПЕТКОВ

 

при секретаря Дарина Великова  като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 279 по описа за 2020 година, за да се произнесе, съобрази

 

          Производството е по реда на чл. 127 от СК

Депозирана е искова молба от Н.Ю.А. против П.Д.И., с която се иска да бъдат определени  родителските права, местоживеенето на детето, режим на лични отношения и издръжка по отношение на детето Д. П.И..  В хода на делото страните молят съда да одобри, сключеното между тях споразумение.  

Съдът намира, че представеното споразумение е в съответствие със закона и е в интерес на детето и следва да бъде одобрено. Мотивиран така съдът

РЕШИ

         

ОДОБРЯВА СПОРАЗУМЕНИЕТО по чл. 127 ал.1 от СК между П.Д.И., ЕГН ********** с настоящ адрес: *** и Н.Ю.А., ЕГН ********** ***,  както следва:

 

1. Родителските права, относно роденото от съвместното съжителство на страните дете Д. П.И., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката Н.Ю.А..

2. Местоживеенето на детето Д. П.И., ЕГН **********, ще бъде при майката Н.Ю.А..

3. Определя се следния режим на лични отношения между бащата и детето, както следва:

Бащата П.Д.И., ЕГН ********** ще има право на контакт с детето Д. П.И., ЕГН ********** - всяка първа и трета седмица от месеца в събота и неделя от 9.00 часа до 18.00 часа без преспиване, както и 10 /десет/ дни през  лятната ваканция във време различно от платения годишен отпуск на майката. За посочения режим на лични отношения бащата, ще взема детето от дома на майката.

4. Бащата П.Д.И., ЕГН **********, ще заплаща чрез майката Н.Ю.А. до пето число на месеца, издръжка за детето Д. П.И., ЕГН **********, в размер на 155 /Сто петдесет и пет/ лева месечно до навършване на пълнолетие на детето или до настъпване на обстоятелства, погасяващи това задължение, считано от влизане в  сила на решението по настоящото производство.

5. Бащата П.Д.И., ЕГН ********** ще може да разговаря с детето по телефон или други приложения за комуникация, по всяко време, когато пожелае, без да бъде ограничаван в това.

6. Разноските по делото се поемат от всяка от страните, така както са направени.

ОСЪЖДА П.Д.И., ЕГН ********** с настоящ адрес *** и Н.Ю.А., ЕГН ********** ***, да заплатят по сметка на РРС държавна такса върху определената издръжка в размер на по 55,80 лева. 

Решението не подлежи на обжалване.

                                                                     Районен съдия: /п/