Решение по дело №23/2012 на Районен съд - Гълъбово

Номер на акта: 32
Дата: 3 април 2012 г. (в сила от 24 април 2012 г.)
Съдия: Неделина Танчева Минчева
Дело: 20125550100023
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 17 януари 2012 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р Е Ш Е Н И Е

 

                                                        03.04.2012г.                                Гр. Гълъбово

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ГЪЛЪБОВСКИ   РАЙОНЕН  СЪД                                               Граждански състав

На 12.03.2012г.

В публично заседание  в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НЕДЕЛИНА МИНЧЕВА

 

Секретар Т.А.,

 като разгледа докладваното от съдия Минчева Гр.дело №23 по описа за 2012г. и за да се произнесе взе предвид следното:

 

Предявени са два обективно съединени иска с правно основание чл.127, ал.2 и чл.143, ал.2 от СК.

 

**************************************************************************************************************************

 

На основание чл.78, ал.1 от ГПК, тъй като ответницата с поведението си е станала причина за завеждане на делото, в нейна тежест следва да бъдат присъдени направените от ищеца съдебни и деловодни разноски. Поради тази причина ответницата следва да заплати на ищеца сумата от 50 лв., представляващи платената от него държавна такса и сумата от 150лв., представляващи разноски за адвокатско възнаграждение.

Воден от горните мотиви, съдът

 

Р Е Ш И :

 

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху детето З. С. Х., ЕГН **********, на бащата – С.С.Х.  с ЕГН **********,***, като определя адрес за местоживеене на детето адресът на бащата.

ОПРЕДЕЛЯ РЕЖИМ НА ЛИЧНИ КОНТАКТИ на майката М.Д.К. с ЕГН ********** ***, с детето З. С. Х. с посочено ЕГН, всяка втора и четвърта събота или неделя от месеца, както и 20 /двадесет/ дни през лятото,  като това време не съвпада с платения отпуск на бащата.

ОСЪЖДА М.Д.К. с п.а. и ЕГН да ЗАПЛАЩА ежемесечна издръжка за малолетното дете - З. С. Х. с посочено ЕГН, чрез неговия баща и законен представител С.С.Х.  с п.а. и ЕГН, в размер на 80 лв. /осемдесет лева/, считано от подаване на исковата молба в съда – 17.01.2012г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на основания за нейното изменяне или прекратяване.

 ОСЪЖДА М.Д.К. с п.а. и ЕГН да ЗАПЛАТИ на С.С.Х. с п.а. и ЕГН сумата от 200 лв. /двеста лева/, представляваща съдебни и деловодни разноски за държавна такса и адвокатско възнаграждение.

ОСЪЖДА М.Д.К. с п.а. и ЕГН да ЗАПЛАТИ държавна такса, съобразно размера на определената издръжка в размер на 115,20лв. /сто и петнадесет лева и 20 стотинки/ по сметка на Районен съд - Гълъбово.

 

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд гр.Стара Загора в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

 

 

                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/