Определение по дело №427/2018 на Районен съд - Дупница

Номер на акта: 560
Дата: 15 май 2018 г.
Съдия: Михаил Александров Малчев
Дело: 20181510100427
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 6 март 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

2018

 

 

 

Дупница

 
 


Номер                                                  Година                                     Град

 

            III, г. о.

 
 


Районен съд – Дупница                                                                                                        състав

15.05.

 

            2018

 
 


на                                                                                                           Година

 

закрито

 

Михаил Малчев

 
В                                      заседание в следния състав:

Председател

Членове

Съдебни заседатели:

 

 

 

 
        1.

 

 
         2.

 

 
Секретар:

Председателя на състава

 
Прокурор:

Като разгледа  докладваното от

Гражданско

 

            427

 

2018

 
 


                                      дело №                                    по описа за                                    година.

 

Производството е образувано от З.И.Ц. срещу ПГ „Христо Ботев”, гр.Дупница по обективно съединяване на искове с правно основание чл.49, ал.1 ЗЗД (главен иск), чл.59 КТ вр. с чл.79, ал.1 и чл.52 ЗЗД (евентуален иск) и чл.86, ал.1 ЗЗД (акцесорен иск) за мораторна лихва. Претенцията по главния иск е за неимуществени вреди въз основа на твърдяна извъндоговорна (деликтна) отговорност, причинени на ищеца от противоправно бездействие на работник/служител на ответника ПГ „Христо Ботев”, гр.Дупница. 

В законоустановения едномесечен срок ответникът е депозирал отговор на исковата молба, с които оспорва изцяло твърденията в исковата молба и излага съображения за неоснователност на предявените искове.  

Следва да бъде допуснато събирането на представените заедно с исковата молба и отговора писмени доказателства. Следва да бъде уважено искането на ищеца по реда на чл.186 ГПК да бъде изискано от Регионалното управление на образованието - Кюстендил заверено копие от преписка, във връзка с издаването на Заповед №УД-158/29.02.2016г. на началника на РУО относно извършени нарушения на трудовото законодателство от страна на ПГ „Христо Ботев”, гр.Дупница, ведно със съдържащите се в нея констатации от извършената проверка на профилираната гимназия - работодател. Следва да бъдат допуснати в режим на довеждане на страните по двама свидетели за установяване на твърдените обстоятелства в исковата молба и отговора. По останалите доказателствени искания на ищеца съдът ще произнесе в насроченото о. с. з. след отделяне на спорното от безспорното.

На основание чл.140, ал. 1 и ал. 3 от ГПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НАСРОЧВА гр.дело №427/2018г. по описа на РС – Дупница за разглеждане в открито съдебно заседание на 20.06.2018г. от 10.00 ч., за която дата и час да се призоват страните с препис от настоящото определение.

ДОПУСКА събирането на приложените към исковата молба и отговора на същата писмени доказателства.

ДОПУСКА събирането на гласни доказателства посредством разпита на по двама свидетели в режим на довеждане от страните в насроченото о. с. з. за установяване на твърдените обстоятелства в исковата молба и отговора.

ДА СЕ ИЗИСКА на основание чл.186 ГПК от Регионалното управление на образованието - Кюстендил заверено копие от преписка, във връзка с издаването на Заповед №УД-158/29.02.2016г. на началника на РУО относно извършени нарушения на трудовото законодателство от страна на ПГ „Христо Ботев”, гр.Дупница, ведно със съдържащите се в нея констатации от извършената проверка на профилираната гимназия – работодател.

НАПЪТВА страните към медиация или друг способ за доброволно уреждане на спора.

Определението не подлежи на обжалване.

Да се връчи на ищеца и препис от отговора, заедно с приложението към него.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: