Определение по дело №1035/2019 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 1748
Дата: 12 септември 2019 г.
Съдия: Катя Веселинова Арабаджиева
Дело: 20197170701035
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 11 септември 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

1748

гр.Плевен, 12.09.2019 год.

 

Административен съд-гр.Плевен, V –ти състав, в закрито съдебно заседание на дванадесети септември    две хиляди и деветнадесета година в състав:                                                                       

                                                      Председател:  Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията Арабаджиева административно дело №1035 по описа на Административен съд-Плевен за 2019 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

           

Делото е образувано по  жалба от   И.Д.Д. ***, с ЕГН **********, против  ЕР №0733 от заседание №035  от 1.08.2019 год. на НЕЛК, специализиран състав посърдечно-съдови заболявания.

С жалбата е направено искане за освобождаване от заплащане на държавна такса за образуване на делото и от разноски по водене на производството.

С жалбата е направено и искане за предоставяне на безплатна правна помощ за отстраняване нередовностите на жалбата и за процесуално представителство.

С оглед произнасяне по горните искания и на основание чл.83, ал.2 от ГПК вр. чл.144 от АПК и чл.23, ал.3 от Закона за правната помощ, жалбоподателката следва да представи доказателства, че няма достатъчно средства да заплати дължимите държавни такси и разноски, както и да упълномощи адвокат за процесуално представителство по делото. По молбата за освобождаване съдът взема предвид:  доходите на лицето и на неговото семейство; имущественото състояние, удостоверено с декларация;  семейното положение;  здравословното състояние;  трудовата заетост;  възрастта; други констатирани обстоятелства.

В тази връзка жалбоподателката следва да представи саморъчно подписана декларация за доходите и имуществото си.

От община Плевен , отдел „Приходи от местни данъци и такси“ следва да се изиска информация за декларирани от жалбоподателката недвижими имоти и МПС.

От НБД „Население” при АС Плевен следва да се направи служебна справка за родствени връзки на лицето –съпруг, деца, родители, а от официалния сайт на Търговски регистър-справка по ЕГН за регистрирани фирми на името на лицето.

От ТД на НАП-Плевен, на основание чл.74, ал.2, т.2 от ДОПК следва да се изиска информация да доходите на лицето и наличието на регистрирани трудови договори.

От ТП на НОИ-Плевен следва да се изиска справка за получавани пенсии, обезщетения или други парични плащания.

От Дирекция „Социално подпомагане“ следва да се изиска информация за получавани помощи от лицето, техния размер и основание.

От НЕЛК следва да се изиска пълната преписка по издаване на оспореното решение на НЕЛК, след получаването му от  РКМЕ- Плевен.

Воден от изложеното Административен съд –Плевен, пети състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

УКАЗВА на жалбоподателката  да представи по делото в 7(седем) дневен срок от съобщението саморъчно подписана декларация за доходите от възнаграждения за труд, пенсии, стипендии, помощи, наеми, рента, дивиденти, издръжка от трети лица и каквито и да е доходи на друго основание, както и относно притежаваното от нея   имущество.

ИЗИСКВА от община Плевен , отдел „Приходи от местни данъци и такси“ в 7(седем) дневен срок от съобщението информация за декларирани от жалбоподателката недвижими имоти и МПС.

ДА СЕ НАПРАВИ от НБД”Население” при АС- Плевен служебна справка за родствени връзки на жалбоподателката –съпруг, деца, родители.

ДА СЕ НАПРАВИ  от официалния сайт на Търговски регистър справка по ЕГН за регистрирани фирми на името на жалбоподателката.

ИЗИСКВА от  ТД на НАП-Плевен, на основание чл.74, ал.2, т.2 от ДОПК информация да доходите и наличието на регистрирани трудови договори относно жалбоподателката,  в 7(седем) дневен срок от съобщението.

ИЗИСКВА от ТП на НОИ-Плевен справка за получавани от жалбоподателката  пенсии, обезщетения или други парични плащания, в 7(седем) дневен срок от съобщението.

ИЗИСКВА от  Дирекция „Социално подпомагане“ информация за получавани от жалбоподателката помощи от лицето, техния размер и основание, в 7(седем) дневен срок от съобщението.

ИЗИСКВА от  НЕЛК пълната преписка по издаване на оспореното решение на НЕЛК, след получаването му от  РКМЕ- Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на оспорване.

Препис от определението да се изпрати  на жалбоподателя  и на административния орган-НЕЛК София.

 

 

 

СЪДИЯ:/п/