Споразумение по дело №127/2011 на Районен съд - Стара Загора

Номер на акта: 38
Дата: 3 февруари 2011 г. (в сила от 3 февруари 2011 г.)
Съдия: Милена Савова Рибчева Дочева
Дело: 20115530200127
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 21 януари 2011 г.

Съдържание на акта Свали акта

 П Р О Т О К О Л

 

 

Година 2011                         Град: Стара Загора

Старозагорски районен съд           ОСМИ НАКАЗАТЕЛЕН състав

На  3 ф е в р у а р и               Година 2011

В публично заседание в следния състав:

 

                            Председател: МИЛЕНА РИБЧЕВА                                                    

                               СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

Секретар: З.К.

Прокурор:АНДРЕАН СУТРОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдия  МИЛЕНА РИБЧЕВА

н.о.х. дело 127 по описа за 2011 година.

На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

 

 

ОБВИНЯЕМА: Г.М.П. - редовно призована, лично се явява и с адв. Д.Е., в качеството на защитник

 

     ЗА РП- явява се прокурор СУТРОВ

 

     ПРОКУРОР: Да се даде ход на делото.

     АДВ. Е.:Да се даде ход на делото.

     ОБВИНЯЕМА: Да се даде ход на делото.

 

     СЪДЪТ намира, че са налице процесуалните предпоставки на чл. 271 от НПК за даване ход на делото.

     Водим от горното съдът

 

               О П Р Е Д Е Л И

 

     ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

              

СЪДЪТ пристъпи към проверка на самоличността на обвиняемата:

Г.М.П. - родена на *** *** Загора, живуща ***, българка, българска гражданин, с начално образование,не омъжена, безработна, не осъждана, ЕГН - **********.  

 

СЪДЪТ разясни на страните правото им на отводи към състава на съда, прокурора, защитника и съдебния секретар

 

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отвод.

АДВ. Е.: Нямам искания за отвод.

ОБВИНЯЕМА: Нямам искания за отвод.

 

ПРОЧЕТЕ СЕ ПРЕДСТАВЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ

 

       ПРОКУРОР: Поддържам споразумението и моля да бъде одобрено. Моля на основание чл.234, ал.3 от НК предметът на престъплението да се отнеме в полза на Държавата.

 

  АДВ. Е.: Поддържам  споразумението и моля да бъде одобрено. Не се противопоставям на основание чл.234, ал.3 от НК предметът на престъплението да се отнеме в полза на Държавата.

 

       НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ.382, АЛ.4 НПК обвиняемата Г.М.П. отговаря на поставените й от съда въпроси: Разбирам обвинението. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласна с тях. Доброволно подписах споразумението. 

 

       СЪДЪТ НАМИРА, че в съдържанието на представеното споразумение не се налагат промени и същото следва да бъде вписано в съдебния протокол, предвид на което и на основание чл.382, ал.6 НПК

 

                 О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на представеното споразумение за прекратяване на наказателното производство, постигнато между страните и подписано от тях, както следва:

 

ОБВИНЯЕМА Г.М. ПЕТРОВАА,със снета самоличност, се ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВНА в това, че на 10.01.2011г. в град Стара Загора в близост до ул.”Рила” № 15, продавала акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон- чл. 2 от „ Закона за акциза и данъчните складове”-цигари без бандерол, както следва:140 броя кутии цигари марка „PRESIDENT SLIM” х 4.20лв на обща стойност 588.00лв, като деянието представлява немаловажен случай - престъпление по чл.234 ал.1 от НК.

 

 СТРАНИТЕ приемат,че деянието е извършено от обвиняемата Г.М.П. виновно, при пряк умисъл.

 

 СТРАНИТЕ се съгласяват, че причинените имуществени вреди са възстановени.

 

 СТРАНИТЕ се съгласяват за извършеното престъпление на основание чл.234 ал.1 от НК при условията на чл.55 ал.1 т.1 от НК, на обвиняемата Г.М.П. да бъде наложено наказаниеЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА" за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА, което на основание чл. 66 ал.1 от НК изтърпяването на така наложеното й наказание да бъде отложено за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 55 ал.3, вр. ал.1 т.1 от НК страните се съгласяват на обв.П. да не бъде налагано по- лекото наказание „ глоба до десеткратният размер на пазарната цена на продаваните стоки” което закона предвижда наред с наказанието  лишаване от свобода за извършеното престъпление по чл. 234 ал.1 от НК.

НА основание чл. 234 ал.3 от НК предметът на престъплението- приложените по делото като веществени доказателства, а именно: 140 броя кутии цигари марка „PRESIDENT SLIM”следва да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени, независимо чия собственост са същите/ към настоящият момент процесните вещи се намират в ОД на МВР- Стара Загора, дознател Ивайло Иванов/.

СТРАНИТЕ се съгласяват разноските по делото да се заплатят от обвиняемата П. в размер на 50.00 лв, след одобряване на споразумението от съда.

 

 

 

      ОБВИНЯЕМАТА Г.М.П., ДЕКЛАРИРАМ, че съзнавам написаното, разбирам последствията от споразумението, съгласна съм с тях и се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ОБВИНЯЕМА:

       / Г.М.П. /

 

 

ДЕКЛАРАТОР:

        / Г.М.П. /

 

 

     ПРОКУРОР:                     

           /АНДРЕАН СУТРОВ/

 

     ЗАЩИТНИК:

          /адв.Д.Е./

 

 

     СЪДЪТ НАМИРА, че така вписаното в съдебния протокол и подписано от страните споразумение не противоречи на закона или морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено, поради което и на основание чл.382, ал.7 от НПК

 

                   О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :  

 

 

     ОДОБРЯВА постигнатото между страните споразумение за прекратяване на наказателното производство, вписано в съдебния протокол и подписано от тях, по силата на което:

ПРИЗНАВА обвиняемата Г.М.П., родена на *** *** Загора, живуща ***, българка, българска гражданин, с начално образование,не омъжена, безработна, не осъждана, ЕГН – **********, ЗА ВИНОВНА В ТОВА , че на 10.01.2011г. в град Стара Загора в близост до ул.”Рила” № 15, продавала акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон- чл. 2 от „ Закона за акциза и данъчните складове”-цигари без бандерол, както следва:140 броя кутии цигари марка „PRESIDENT SLIM” х 4.20лв на обща стойност 588.00лв /петстотин осемдесет и осем лева/, като деянието представлява немаловажен случай, като на основание чл.234 ал.1, вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК и налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА" за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

 

  НА основание чл. 66 ал.1 от НК ОТЛАГА  изпълнението на така наложеното на обв. П. наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

     ПОСТАНОВЯВА на основание чл.234, ал.3 от НК предметът на престъплението –приложените по делото като веществени доказателства, а именно: 140 броя кутии цигари марка „PRESIDENT SLIM”следва да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени, независимо чия собственост са същите/ към настоящият момент процесните вещи се намират в ОД на МВР- Стара Загора, дознател Ивайло Иванов/.

 

осъжда обвиняемата Г.М.П.,*** заплати в полза на Държавата по бюджетната сметка на Старозагорски районен съд сумата в размер на 50.00лв,/ петдесет лева), представляваща направените по делото съдебни и деловодни разноски.

 

 ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.дело № 127/2011 год. по описа на Старозагорския районен съд.

 

     ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване и протестиране.

 

     ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.05 часа.

 

                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                               СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР: