Решение по дело №1205/2019 на Районен съд - Ботевград

Номер на акта: 291
Дата: 27 ноември 2019 г. (в сила от 5 декември 2019 г.)
Съдия: Катерина Въткова Ненова
Дело: 20191810101205
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 12 юли 2019 г.

Съдържание на акта

Р Е Ш Е Н И Е

№ 291

гр. Б., 27.11.2019г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Б.СКИ РАЙОНЕН СЪД, ГО, IV - ти състав, в публично заседание, проведено на двадесет и седми ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: КАТЕРИНА НЕНОВА

при секретаря М.Й., като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 1205  по описа за 2019г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл.15, ал. 1 от ЗЗДН.

            ………………………………………………………………………………

Мотивиран от така изложените съображения, Б.ски районен съд

                                 

Р Е Ш И :

 

НАЛАГА на основание чл. 18, ал. 1 от Закон за защита от домашното насилие във вр. с чл. 5, ал. 1, т. 1 от ЗЗДН, на С.Г.У., с ЕГН **********, с адрес: ***, за извършен от него на 03.07.2019 г. акт на домашно насилие спрямо Е.Е.К., с ЕГН **********,***, изразяващ се във физическо и психическо насилие, следните мерки за защита:

ЗАДЪЛЖАВА на основание чл. 5, ал. 1, т. 1 от ЗЗДН С.Г.У., с ЕГН **********, с адрес: ***, да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо Е.Е.К., с ЕГН **********,***.

ЗАБРАНЯВА на основание чл. 5, ал. 1, т. 3 от ЗЗДН на С.Г.У., с ЕГН **********, с адрес: ***, да приближава Е.Е.К., с ЕГН **********,***, както и жилището й, находящо се в гр. Б., бул. “Ц.О.” No **, вх. *, ет. *, ап. **, както и местата им за социални контакти и отдих на разстояние по-малко от 100 метра за срок от 18 (осемнадесет) месеца, считано от влизане в сила на решението.

ПРЕДУПРЕЖДАВА С.Г.У., с ЕГН **********, с адрес: ***, че при неизпълнение на настоящата заповед, на основание чл. 21, ал. 3 от ЗЗДН,  полицейските органи са длъжни да го задържат и незабавно да уведомят органите на прокуратурата.

ОСЪЖДА С.Г.У., с ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати в полза на Държавата по сметка на Районен съд - Б. глоба в размер на 500 лв. /петстотин лева/, на осн. чл.5, ал.4 ЗЗДН., както и 5 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 ОСЪЖДА С.Г.У., с ЕГН **********, с адрес: *** да заплати в полза на Държавата по сметка на Районен съд - Б. държавна такса в размер на 25 лв. /двадесет и пет лева/, на осн. чл.11, ал.2 ЗЗДН.

ОСЪЖДА С.Г.У., с ЕГН **********, с адрес: *** да заплати на  Е.Е.К., с ЕГН **********,*** сумата от 770 /седемстотин и седемдесет/ лева, представляваща направени разноски в производството, на основание чл.11, ал.2 от ЗЗДН.       

ДА СЕ ИЗДАДЕ  заповед за защита.

РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред Софийски окръжен съд, в 7-дневен срок, считано от датата на обявяването му – 27.11.2019 г.

            Преписи от решението да се връчат на страните.

Да се връчи препис от настоящата заповед на страните и се изпрати служебно на РУП на МВР по настоящия адрес на извършителя и на пострадалите лица, съгласно чл.16, ал.3 от ЗЗДН.

 

 

 

                                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: