Разпореждане по дело №1248/2010 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 2238
Дата: 19 юли 2010 г.
Съдия: Мая Веселинова Нанкинска
Дело: 20103100201248
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 16 юли 2010 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  Н  Е

 

ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ В СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ НА НАКАЗАТЕЛНО

ПРОИЗВОДСТВО ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР

 

гр. Варна, 19.07.2010 год.

 

 

    М.Нанкинска - съдия-докладчик по НОХД № 1248 по описа на Варненския окръжен съд за 2010 година, след като се запознах с материалите по делото, с оглед подготовка за разглеждане на делото в съдебно заседание, констатирах следното:

    Делото е образувано по разпореждане на зам. председателя на Варненския окръжен съд от 16.07.2010 г. по внесен от ВОП обвинителен акт срещу М.И.Д. за извършено от него престъпление от общ характер, наказуемо по чл.254а, ал.1, пр.4 НК.

    Като взех предвид, че наказателното дело е подсъдно на Окръжния съд в гр. Варна и няма основания за прекратяване или спиране на наказателното производство, намирам, че са налице всички условия за разглеждане на делото в съдебно заседание.

Да се уведоми подсъдимият, че до даване ход на делото може да направи искане за разглеждане му по реда на глава XXVII от НПК – “Съкратено съдебно следствие в производството пред първата инстанция” – чл.370 до 374 от НПК.

Като взех предвид, че в приложението съм обвинителния акт се съдържа искане за допускане  до разпит в съдебно заседание на посочените свидетели и вещи лица, намирам същото за относимо и допустимо към предмета на доказване в настоящото наказателно производство, поради което следва да бъде уважено.

    Предвид гореизложеното и на основание чл.252, ал.2, чл.254, чл.255, чл.257 и чл.370 от НПК,

 

Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И  Х  :

 

    НАСРОЧВАМ делото в с.з. на 24.09.2010 год. от 09.00 часа.

 

    ДА СЕ ВРЪЧИ препис от обвинителния акт на подсъдимият, който в седемдневен срок от връчването може да даде отговор, да изложи възраженията си и да направи нови искания.

    ДА СЕ уведоми подсъдимият, че може да поиска предварително изслушване по реда на гл.ХХVІІ от НПК.

ДА СЕ ПРИЗОВАТ за съдебно заседание лицата, посочени в списъка, приложен по обвинителния акт.

 

    ДА СЕ УВЕДОМИ подсъдимият за правото му да бъде защитаван от надлежно упълномощен адвокат или съпруг, възходящ или низходящ роднина. В случай, че подсъдимият не е в състояние да заплати адвокатско възнаграждение и желае да има защитник, съдът по негова писмена молба, ще му назначи безплатен служебен защитник в случай, че преди съдебно заседание своевременно бъдат представени писмени доказателства за тежко социално и материално положение.

 

    ДА СЕ УВЕДОМИ подсъдимият, че следва за датата на съдебното заседание да организира своевременно защитата си, като упълномощи по надлежния ред лице от кръга на посочените по-горе, в противен случай делото ще бъде гледано в отсъствие на защитник.

 

    ДА СЕ УВЕДОМИ подсъдимият, че делото може да бъде разгледано и решено в негово отсъствие при условията на 269 НПК.

 

    ДА СЕ ПРЕДОСТАВИ възможност страните да се запознаят с материалите по делото, като същото бъде на разположение в деловодството един ден преди съдебното заседание.

 

                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: