Споразумение по дело №448/2020 на Районен съд - Добрич

Номер на акта: 158
Дата: 2 юли 2020 г. (в сила от 2 юли 2020 г.)
Съдия: Веселин Стефанов Монов
Дело: 20203230200448
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 23 април 2020 г.

Съдържание на акта

  П Р О Т О К О Л

                 гр.Добрич, 02.07.2020г.

 

ДОБРИЧКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                ОСМИ СЪСТАВ

на  втори юли две хиляди и двадесета година в публично  заседание в следния състав:

 

                                                                 Председател: ВЕСЕЛИН МОНОВ

                                                                      Съд.заседатели:1.                                                                                                                                       2.

секретар Мария Атанасова

прокурор  Даниел Илиев

докладвано от Районният съдия

НОХД  N  448 по описа за  2020г.

на именното повикване в 14,30  часа се явиха:

       ДОБРИЧКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА - редовно призована, представлява се от прокурор Даниел Илиев

ПОДСЪДИМИЯТ С.А.А. - редовно уведомен от предходно съдебно заседание, явява се лично и с адв.Севдалин С., редовно упълномощен.

СВИДЕТЕЛИТЕ:

Г.Й.П.- редовно уведомен, не се явява

Д.П.Д.-редовно уведомен, не се явява

Б.Р.А.- редовно уведомен, не се явява

И.П.С.- редовно уведомен, не се явява

          ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

      ПРОКУРОРЪТ:Да се даде ход на делото.

      адв.С.: Да се даде ход на делото.

          СЪДЪТ, намира че не е налице процесуална пречка за даване ход на делото, поради което

          О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СЪДЪТ ДОКЛАДВА:

Съдебното производството по НОХД № 448/2020г. е образувано по реда на чл.247, ал.1,т.1 от НПК с внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Добрич заедно с материалите по ДП № 885/2019г. по описа на Първо РУ  при ОД на МВР гр. Добрич, водено срещу подсъдимия С.А.А. с ЕГН ********** за извършено престъпление по чл.343в, ал.1 от НК.

На осн. чл.384, ал.1 от НПК по делото, след образуване на съдебното производство и преди приключване на съдебното следствие в съда е постъпило проекто - споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД № 448/2020г. по описа на Районен съд гр. Добрич.

ПРОКУРОРЪТ: С подсъдимият и защитника му сме постигнали споразумение, което не противоречи на закона и морала и моля да го приемете и одобрите. Да се заличат от списъка за призоваване неявилите се свидетели.

адв.С.: Моля, да приемете и одобрите представеното споразумение. Да се заличат от списъка за призоваване неявилите се свидетели.

          ПОДСЪДИМИЯТ: Моля, да одобрите споразумението.

          СЪДЪТ, по направеното искане ,което намира за основателно, предвид представеното споразумение

ОПРЕДЕЛИ:

ЗАЛИЧАВА от списъка за призоваване  свидетелите.

СЪДЪТ, на осн.чл.272 от НПК пристъпва към снемане самоличността на подсъдимия:

ПОДСЪДИМИЯТ С.А.А. роден на ***г***, ****, ЕГН  **********.

СЪДЪТ, на осн. чл. 274, ал.1 от НПК разяснява на подсъдимият правото му на отвод срещу състава на съда, прокурора и секретаря, както и правата му по НПК, като обявява имената на председателя на състава, съдебния секретар и прокурора.

адв.С.: Не правим възражение срещу състава на съда, прокурора и секретаря.

ПОДСЪДИМИЯТ: Запознат съм с правата си по НПК.

ПРОКУРОРЪТ: С подсъдимият и защитника му сме постигнали споразумение, което не противоречи на закона и морала и моля да го приемете и одобрите.

адв.С.: Моля, да приемете и одобрите представеното споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ: Моля, да одобрите споразумението.

Съдът прочита текста на споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ С.А.А., ЕГН ********** се признава за виновен за това, че:

   На 27.10.2019г. в град Добрич, по ул. „Калиакра“ до дом 21, в посока за околовръстния път за град Генерал Тошево е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ“ с рег.№ ****в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, наложено му с НП № 180857-002635 от 16.01.2018г. на Началника на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Добрич, влязло в сила на 24.05.2019г., след като е наказан за същото деяние по административен ред – с НП № 19-0283-000205 от 02.08.2019г. на Началника на РУ – Каварна, влязло в сила на 11.03.2019г., поради което и на основание чл. 343в, ал.1 вр. с чл.55, ал.1, т.2, б „б“ от НК му определя наказание „ПРОБАЦИЯ” изразяваща се в налагането на следните пробационни мерки:

-по чл.42а, ал.2, т.1 от НК-„Задължителна регистрация по настоящ адрес”***, за срок от 10/десет/ месеца с явяване за полагане на подписи пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице с периодичност  2/два/ пъти седмично; 

-по чл.42а, ал.2, т.2 от НК- „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 10/десет/ месеца;

Председателят на състава запитва подсъдимия признава ли се за виновен, разбира ли приложимия наказателен закон, съгласен ли е с последиците от споразумението, доброволно ли го е подписал и желае ли по този начин да се прекрати наказателното производство.

ПОДСЪДИМИЯТ: Признавам се за виновен, разбирам приложимия наказателен закон, съгласен съм с последиците от споразумението, доброволно го подписах и желая по този начин да се прекрати наказателното производство водено срещу мен.

СЪДЪТ подканя страните към подписване на настоящия протокол от съдебното заседание по одобряване на постигнатото споразумение.                     

                      

 ПОДСЪДИМ:...................................                                                      /С.А./                                                  

                                                            

  ЗАЩИТНИК:...................................                                                                    

                                                                                         /адв.Севдалин С./

ПРОКУРОР:.............................                                             

                      /Даниел Илиев/

 

Съдебното производството по НОХД № 448/2020г. е образувано по реда на чл.247, ал.1,т.1 от НПК с внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Добрич заедно с материалите по ДП № 885/2019г. по описа на Първо РУ  при ОД на МВР гр. Добрич, водено срещу подсъдимия С.А.А. с ЕГН ********** за извършено престъпление по чл. 343в,ал.1 от НК.

След образуване на съдебното производство и преди приключване на съдебното следствие на осн. чл. 384, ал.1 от НПК е представено на съдебния състав проекто-споразумение между ДРП, представлявана от прокурор Даниел Илиев и защитника на подсъдимия - адв.Севдалин С. ***, за прекратяване на наказателното производство по НОХД № 448/2020г.

Съдът, на осн. чл.382, ал.6 от НПК разгледа постигнатото споразумение, чието съдържание е отразено в протокола от съдебното заседание от дата 02.07.2020г. и е подписано от всяка една от страните.

След като обсъди постигнатото споразумение, съдът намира, че същото не противоречи на закона и морала. В съдебно заседание съдът установи, че подсъдимият С.А.А. декларира, че разбира повдигнатото срещу него обвинение, приложимия наказателен закон, признава се за виновен, разбира последиците от споразумението и съгласието си с тях, обстоятелството, че е подписал същото доброволно и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общият ред.

Воден от изложеното и на осн. чл.382, ал.7 от НПК, СЪДЪТ

ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото между Районна прокуратура - гр. Добрич представлявана от прокурор Даниел Илиев и защитника на подсъдимия С.А.А. - адв. Севдалин С., за прекратяване на наказателното производство по НОХД № 448/2020г. по описа на Районен съд  Добрич с предмет ДП № 885/2019г. по описа на Първо РУ при ОД на МВР гр.Добрич.

СЪДЪТ на основание чл.384, ал.3 във вр. с ал.1 от НПК и като взе предвид становището на страните, намира, че споразумението не противоречи на закона и морала, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И           :

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на споразумението постигнато между Районна прокуратура гр. Добрич представлявана от прокурор Даниел Илиев  и защитника на подсъдимия С.А.А. - адв.Г.  С.,  със следното съдържание:

С.А.А.роден на ***г***, **** ЕГН  ********** с постигнатото споразумение се съгласява да бъде осъден за това, че: 

   На 27.10.2019г. в град Добрич, по ул. „Калиакра“ до дом 21, в посока за околовръстния път за град Генерал Тошево е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ“ с рег.№ *** в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, наложено му с НП № 180857-002635 от 16.01.2018г. на Началника на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Добрич, влязло в сила на 24.05.2019г., след като е наказан за същото деяние по административен ред – с НП № 19-0283-000205 от 02.08.2019г. на Началника на РУ – Каварна, влязло в сила на 11.03.2019г., поради което и на основание чл. 343в, ал.1 вр. с чл.55, ал.1, т.2, б „б“ от НК му определя наказание „ПРОБАЦИЯ” изразяваща се в налагането на следните пробационни мерки:

-по чл.42а, ал.2, т.1 от НК-„Задължителна регистрация по настоящ адрес”***, за срок от 10/десет/ месеца с явяване за полагане на подписи пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице с периодичност  2/два/ пъти седмично; 

-по чл.42а, ал.2, т.2 от НК- „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 10/десет/ месеца;

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 448/2020г. по описа на ДРС, водено срещу С.А.А., ЕГН **********, обвинен в извършване на престъпление по чл. 343в,ал.1 от НК от НК, предмет на ДП № 885/2019г. по описа на Първо РУ при ОД на МВР гр. Добрич.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

ДЕЛОТО приключи в 14,40часа.

       ПРОТОКОЛЪТ е  изготвен на 02.07.2020г.

      ПРЕДСЕДАТЕЛ:…………………….

 

                          СЕКРЕТАР:…………………….