Разпореждане по дело №1340/2017 на Окръжен съд - Бургас

Номер на акта: 439
Дата: 9 февруари 2018 г.
Съдия: Сияна Стойчева Димитрова
Дело: 20172100501340
Тип на делото: Въззивно гражданско дело
Дата на образуване: 4 септември 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

    439                            Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

гр. Бургас, 09.02.2018 г.

 

Бургаски окръжен съд, II ГО, V-ти въззивен състав, в закрито заседание на седми февруари през две хиляди и осемнадесета година, Даниела Михова – окръжен съдия в БОС, като разгледа в.гр.д.№ 1340 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е образувано по постъпила въззивна жалба с вх. № 30504/09.08.2017 г. от ищеца К.В.Д., със съгласието на своя заместник попечител В.Д.Д., срещу решение № 1162/01.08.2017 г. на Районен съд – Бургас, постановено по гр.д. № 3970/2016 г.

По делото е постановено решение № V-12.01.2018/12.01.2018 г., препис от което е разпоредено да бъде връчен на страните. Изпратеното до процесуалния представител на въззивника съобщение е върнато с отбелязване за липса на представителна власт, а изпратеното на известния по делото адрес на въззивника – с отбелязване, че лицето не живее на адреса от 1982 г. От друга страна неуспешни са опитите и за връчване на съобщения с препис от акта на въззиваемия П.К., като в отбелязванията на връчителите се сочи, че лицето не живее на известните по делото негови адреси.

От извършена справка за К.Д., В.Д. и П.К. в НБД „Население“ се установява, че лицата разполагат с настоящ и/или постоянен адрес на територията на страната.

По изложените съображения следва да се пристъпи към връчване по реда на чл. 47 от ГПК, като съдът указва на длъжностното лице, че следва да посети адресите на страните поне три пъти в рамките на един календарен месец, с интервал от поне една седмица между всяко едно от посещенията, като поне едно от тях да бъде в неприсъствен ден. При невъзможност да бъдат открити страните на установените по служебен ред адреси, връчителят следва да събере сведения от управителя на ЕС на сградата за актуален адрес на лицето и да ги впише в съобщението. След извършване на посочените действия да се пристъпи към залепване на уведомление до лицата, за всеки на посочения адрес, както следва: за К.В.Д. ***; за П.К.К. ***; за В.Д.Д. /попечител на К.Д./***.

Предвид гореизложеното, съдът:

                                              

Р А З П О Р Е Д И :

 

ДА СЕ ИЗПРАТИ повторно съобщение на въззивника К.В.Д. на установения настоящ адрес ***, както и на постоянния му адрес в гр. Бургас, ж.к. „Изгрев“, бл. 25, вх. 9, ет. 1, като в случай, че страната не бъде открита и не може да се извърши връчване на друго лице по смисъла на чл. 46 от ГПК, да се пристъпи към връчване чрез залепяне на уведомление по реда на чл. 47 от ГПК, при съобразяване от връчителя на дадените указания с мотивите на настоящия акт. Съобщение с препис от постановеното въззивно решение да се връчи по указания ред и на попечителя на К.Д. - В.Д.Д. на адрес ***.

ДА СЕ ИЗПРАТИ повторно съобщение на въззиваемата страна П.К.К. на установения настоящ и постоянен адрес ***, като в случай, че страната не бъде открита и не може да се извърши връчване на друго лице по смисъла на чл. 46 от ГПК, да се пристъпи към връчване чрез залепяне на уведомление по реда на чл. 47 от ГПК, при съобразяване от връчителя на дадените указания с мотивите на настоящия акт.

 

Делото да се докладва след изпълнение на дадените разпореждания.

 

Разпореждането е окончателно.

 

                       

 

                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: