Разпореждане по дело №520/2020 на Районен съд - Несебър

Номер на акта: 260610
Дата: 30 декември 2020 г.
Съдия: Мария Маркова Берберова-Георгиева
Дело: 20202150200520
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 8 юли 2020 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е № 260610

гр.Несебър, 30.12.2020г.

 

Несебърският районен съд, наказателен състав, на тридесети декември две хиляди и двадесета година, в закрито заседание, като разгледа докладваното от съдия Берберова-Георгиева НОХД № 520/2020г. по описа на съда, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано въз основа на обвинителен акт на РП-Несебър от 11.09.2018г., с който са повдигнати обвинения срещу В.П.С. с ЕГН ********** и Б.В.Б. с ЕГН ********** за извършено престъпление по чл.346, ал.2, т.3 вр. ал.1 вр. чл.195, ал.1, т.4, предл.второ вр. чл.20, ал.2 вр. чл.18, ал.1 от НК.

Делото е висящо за трети път пред настоящата инстанция, след като с Решение № 154 от 02.07.2020г., постановено по ВНОХ дело № 615/2019г. по описа на Окръжен съд – гр.Бургас, е отменена Присъда № 24 от 10.04.2019г. по НОХД № 1354/2028г. по описа на РС-Несебър, и делото е върнато делото на РС-Несебър за ново разглеждане от друг състав на първоинстанционния съд и след като с Определение № 374 от 10.12.2020г., постановено по ВЧНД № 1254/2020г. по описа на Окръжен съд – гр.Бургас, е отменено определение от 29.10.2020г.,  постановено по настоящото дело, с което на основание чл.249, ал.1 вр. чл.248, ал.1, т.3 от НПК е прекратено досъдебното производство и делото е върнато на РП-Несебър за отстраняване на допуснати процесуални нарушения и делото е върнато на Районен съд – гр.Несебър за разглеждане по същество.

Предвид гореизложеното, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И :

 

НАСРОЧВАМ делото за разглеждане по общия ред за 23.02.2021г. от 10.00 часа, за които дата и час да се призоват РП-гр.Бургас, ТО-Несебър, подсъдимите подсъдимият     В.П.С. и упълномощения от него защитник – адв.Я.Н. ***, подсъдимият Б.В.Б. и упълномощения от него защитник – адв.Д.Т. ***, пострадалото лице АНА К.Н. от РПолша, както и всички свидетели, посочени в приложението по обвинителния акт.

НАСРОЧВАМ делото за разглеждане по общия ред за 25.02.2020г. от 10.00 часа, за които дата и час да се призоват РП-гр.Бургас, ТО-Несебър, подсъдимите подсъдимият     В.П.С. и упълномощения от него защитник – адв.Я.Н. ***, подсъдимият Б.В.Б. и упълномощения от него защитник – адв.Д.Т. ***, пострадалото лице АНА К.Н. от РПолша, както и всички вещи лица, посочени в приложението по обвинителния акт.

ДА СЕ ОСИГУРЯТ ДВАМА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ.

ДА СЕ ИЗИСКА актуална справка за съдимост на подсъдимите В.П.С. и Б.В.Б. преди датата на съдебното заседание.

Пострадалата Ана К.Н. да се призове на посочената в досъдебното производство /том І, л.51/ електронна поща, на която да й се изпратят препис от настоящото разпореждане, ведно с  призовката за заседанието заседанието на полски език, с молба за отговор при получаване на документите. При невъзможност да се уведоми на посочения от нея телефон и по пощата с обратна разписка.

УКАЗВАМ в призовките на подсъдимите да се съобщи за насрочването на разпоредителното заседание, за правото им да се явят със защитник и за възможността да им бъде назначен защитник в случаите по чл.94, ал.1 от НПК, както и че делото може да бъде разгледано и решено в тяхно отсъствие при условията на чл.269 от НПК.

СЪОБЩАВАМ на подсъдимите, че може да им бъде назначен защитник в случаите по чл.94, ал.1 от НПК, а именно: ако са непълнолетни; ако страдат от физически или психически недостатъци, които им пречат да се защитават сами; ако делото е за престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода не по-малко от десет години или друго по-тежко наказание; ако не владеят български език; ако интересите на обвиняемите са противоречиви и един от тях има защитник; ако е направено искане по чл. 64 или са задържани; ако делото се разглежда в отсъствието им; ако не са в състояние да заплатят адвокатско възнаграждение, желаят да имат защитник и интересите на правосъдието изискват това.

СЪОБЩАВАМ на подсъдимите, че делото може да бъде разгледано и решено в тяхно отсъствие при условията на чл.269 НПК, както следва: ако не са намерени на посочения от тях адрес или са променили същия, без да уведомят съответния орган; ако местоживеенето им в страната не е известно и след щателно издирване не е установено; ако са редовно призовани, не са посочили уважителни причини за неявяването си и са изпълнили процедурата по чл.247б, ал.1 от НПК; ако се намират извън пределите на Република България и: а) местоживеенето им не е известно; б) не могат да бъдат призовани по други причини; в) са редовно призовани и не са посочили уважителни причини за неявяването си.

УКАЗВАМ на пострадалата или нейните наследници, че неявяването й без уважителна причина не е пречка за провеждане на съдебното заседание.

УКАЗВАМ на прокурора, подсъдимите и техните защитници, че при желание от тяхна страна ще им бъде осигурена възможност да се запознаят с материалите по делото и да направят необходимите извлечения.

Препис от разпореждането да се връчи, ведно със съобщението за насроченото съдебно заседание на прокурора, подсъдимите и техните защитници, както и на пострадалата или нейните наследници.

Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: