Разпореждане по дело №166/2019 на Административен съд - Стара Загора

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 2 април 2019 г.
Съдия: Дарина Славчева Драгнева
Дело: 20197240700166
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 13 март 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

 

РАЗПОРЕЖДАНЕ

                                                    

          Административен съд Стара Загора на основание чл.163 ал.1 и като взе предвид, че са изпълнени изискванията на чл. 150 и чл.151 от АПК

 

РАЗПОРЕДИ

 

НАСРОЧВА за разглеждане в открито съдебно заседание на 16.04.2019г. от 10.15 часа, адм.д. №166 по описа за 2019г.,  за която дата и час да се призоват С.Р.З. в качеството на жалбоподател и Директора на ТД НАП Пловдив в качеството на ответник.

ЗАДЪЛЖАВА ответника да представи изпълнителните основания за образуване на ИД №332/2015г., ведно със справка за изплатените публични задължения към 06.02.2013г. по вид – данък върху доходите, задължително здравно и пенсионно осигуряване, и за всеки месечен период, съответно година, като му УКАЗВА, че дори и по декларация на задълженото лице едно погасено, чрез плащане публично задължение не може да бъде новирано, поради което по настоящото дело следва да се провери твърдението на лицето по смисъла на чл.208 ал.1 изречение първо от ДОПК, чиято вярност се отрича по посочената причина – подадени отново декларации, без да се обсъжда дали задълженията по тях са платени. Задълженията от посочения вид не възникват по силата на декларация, а по силата на закона. Следователно ако се установи, че са заплатени и за тях е образувано втори път изпълнително дело, само въз основа на пропуска за своевременно подаване на декларации, то ще е налице хипотезата на чл.208 ал.1 изречение първо от ДОПК за отмяна на наложените обезпечителни мерки. Ответника разполага с информация за идентичност на заплатените публични задължения с тези, посочени в декларациите, послужили като основание за образуване на изпълнителното дело и следва да я установи по настоящото съдебно производство.

УКАЗВА на жалбоподателя, че следва да представи доказателства за погасяване на публичните си задължения –цитираното в жалбата удостоверение за липса на публични задължения.

 

        Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

 

02.04.2019г.                                       

                                                         АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: