Споразумение по дело №1178/2019 на Районен съд - Казанлък

Номер на акта: 211
Дата: 17 декември 2019 г. (в сила от 17 декември 2019 г.)
Съдия: Радослава Маждракова
Дело: 20195510201178
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 23 октомври 2019 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

Дата 17.12.2019г.                                                                                                 град Казанлък

Казанлъшки районен съд                                                     втори наказателен състав

На седемнадесети декември                                две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: РАДОСЛАВА МАЖДРАКОВА

                                                                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

1.     С.П.Д.Я.

 

СЕКРЕТАР: ДИМИТРИНКА ИВАНОВА

ПРОКУРОР: КРЪСТИН КАЦАРОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАЖДРАКОВА  НОХД № 1178 по описа за 2019година.

На именното повикване в 09,30часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМ В.И.К. – явява се лично и с адв.Х.М., с пълномощно от днес.

 

ГРАЖД.ИЩЕЦ - С.Н.К.В О.А.К. с Председател - С.В.С. – явява се лично.

 

СВИДЕТЕЛИ

Н.В.М. -  явява се лично.

С.В.С. – явява се лично.

 

Р.П.– ПРОКУРОР КАЦАРОВ

 

 

ПРОКУРОР КАЦАРОВ  – Уважаема г-жо Съдия, Съд.заседатели, подсъдимия е възстановил причинената от деянието имуществеН.вреда и е упълномощил защитник за постигане на съгласие за прекратяване на наказ.производство и сключване на споразумение относно наказанието му, поради което моля за даване на почивка с цел обсъждане на споразумение.

АДВ.М.– Уважаема г-жо Съдия, Съд.заседатели, клиентът ми е възстановил невъзстановената част от нанесените щети за което представяме съответния документ. Налице е принципно съгласие с представителя на държавното обвинение за постигане на споразумение. Молим да ни дадете възможност да изготвим споразумение и да го внесем в съда.

 

СЪДЪТ намира, че са налице условията на чл. 271 ал.1 от НПК за даване ход на делото, затова

 

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД на делото.    

 

ГРАЖД.ИЩЕЦ - С.НА К.В О.А.К. – От името на гражд.ищец декларирам, че са ни възстановени изцяло сумите и съм съгласна да се сключи споразумение за наказанието на подс.В.К..

 

СЪДЪТ намира, че с оглед представената в днешното съд.заседание вн.бележка от 09.12.2019г. за сумата от 1443лв. от подс.К. се установява, че причинените имуществени вреди от деянието му са изцяло възстановени и с оглед изявлението на представителя на гражд.ищец – С., че дава съгласие относно постигане на споразумение за наказанието на подсъдимия, намира че следва да бъде дадена възможност на страните да изготвят такова, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА вносна бележка от 09.12.2019г. за сумата от 1443лв.

 

ДАВА възможност на страните да изготвят споразумение относно наказанието на подс.К..

 

 

СЪДЪТ подновява съд.заседание.

 

ПРОКУРОР КАЦАРОВ – Подготвили сме споразумение, относно наказанието на подсъдимия, което моля да одобрите.

АДВ.М.- Моля да одобрите постигнатото споразумение.

 

СЪДЪТ разяснява на подсъдимия последиците от споразумението.

         ПОДСЪДИМ В.И.К. - разбирам обвинението, признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях и доброволно го подписах.

         Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

         СЪДЪТ след като взе предвид представеното от страните споразумение и процесуалните изявления на подсъдимия в съд.заседание,  неговия защитник и представителят на РП гр. Казанлък по чл.382 ал.4 НПК и заявеният отказ от разглеждане на делото по общия ред, съгласно чл.381 ал.6 от НПК, приема за установено следното: Обвинението срещу подсъдимия В.И.К. е  по  чл.212 ал.1, вр. с чл.26 ал.1 от НК,  т.е.  за престъпление, извън случаите посочени в чл.381 ал.2 от НПК. Споразумението е представено своевременно, преди приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, съгласно чл.384 ал.1 НПК.

         От деянието на подсъдимия са причинени имуществени вреди, които са възстановени.

         Подсъдимия в съд.заседание направи процесуални изявления, съгласно разпоредбите на чл.382 ал.4 и чл.381 ал.6 от НПК, като Съдът приема, че споразумението е допустимо. Същото не противоречи на Закона и морала и след подписването му и на основание чл.382 ал.7 от НПК следва да бъде одобрено.                                    

Водим от горните мотиви и на основание чл.382 ал.6 от НПК Съдът

 

О П Р Е Д Е Л И  :

   

         ВПИСВА съдържанието на окончателното споразумение, както следва:

 

ПОДСЪДИМИЯТ В.И.К. - роден на ***г. в гр.София, български гражданин, живущ ***, неженен, осъждан, висше образование, работи като „експерт проекти“ в „Търговско-промишлена палата“ гр.Стара Загора, ЕГН-********** за ВИНОВЕН в това, че през периода 16.11.2017г. до 11.12.2017г., в гр.Казанлък, в условията на продължавано престъпление – на пет пъти, чрез използване на неистински документ – Удостоверение № А-215-9603/14.09.2016г. за представителност на Синдикална организация, на което е предаден вид, че е издадено от Председател н.ФНСДУО е получил без правно основание чуждо движимо имущество – паричн.сума от 2500лв., собственост на С.на К.в О.а. *** с Председател С.В.С., с намерение противозаконно да го присвои - престъпление по чл.212 ал.1, вр. с чл.26 ал.1 от НК.

 

         ВИД И РАЗМЕР НА НАКАЗАНИЕТО на подсъдимия  В.И.К. - на осн. чл.212 ал.1, вр. с чл.26 ал.1 от НК, във вр. с чл.55 ал.1 т.1 от НК – ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на осн.чл.66 ал.1 от НК изтърпяването на така определеното наказание се ОТЛАГА с ТРИГОДИШЕН изпитателен срок.

 

ПОДСЪДИМ:                                           ПРОКУРОР:

                   /В.И.К./                               /Кр.Кацаров/

 

ЗАЩИТНИК:                                            

                                                                            /адв.Хр.М. /      

 

 

СЪДЪТ намира, че така вписаното в съдебния протокол споразумение и подписано от страните не противоречи на Закона и морала, поради което следва да бъде одобрено предвид и на основание чл.384 ал.3, вр. чл.382 ал.7, вр. чл.24 ал.3 от НПК

О П Р Е Д Е Л И :

 

         ОДОБРЯВА така постигнатото споразумение за решаване на делото.

 

         ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 1178/2019 година по описа на Районен съд-Казанлък.

 

         Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                

СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ:

1.

2.

 

 

 

СЪДЪТ след като се занима служебно с взетата  МН “Подписка” на подсъдимия В.И.К. и предвид обстоятелството, че е одобрено споразумение, с което му е определено наказание „лишаване от свобода“, като на осн.чл.66 ал.1 от НК изтърпяването му е отложено, намира, че съгл.чл.309 ал.4 от НПК МН следва да бъде отменена, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:    

 

ОТМЕНЯ взетата МН “Подписка” на подсъдимият В.И.К..

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба и протест в 7- дневен срок от днес пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

  СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ:

1.

2.

 

 Съдът като се запозна с актуализираната справка за съдимост на  подс.В.К. установи, че същият е бил осъждан по НОХД №1397/2018г. по описа на РС-Казанлък за извършено деяние в периода от 24.06 до 05.08.2018г. на „пробация“ със следните пробационни мерки: 1. Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1г. и 6мес., два пъти седмично; 2. Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1г. и 6мес.; 3. Безвъзмезден труд в полза на обществото – 150часа в рамките на 1г. Присъдата е влязла в законна сила на 09.05.2019г.

При това положение Съдът установи, че деянието по настоящото дело извършено в периода от 16.11 до 11.12.2017г. се намира в съотношение на съвкупност с деянието извършено от подсъдимия по НОХД №1397/2018г. по описа на РС-Казанлък, т.е. са извършени преди да има влязла в сила присъда, за което и да е от тях и на осн.чл.25 ал.1, вр. с чл.23 ал.1 от НК наказанията следва да бъдат кумулирани до размера на по-тежкото от тях, а именно се определи общо наказание за изтърпяване от 1г. лишаване от свобода, което на осн.чл.66 ал.1 от НК се отложи с 3-годишен изпитателен срок.

На осн.чл.25 ал.3 от НК Съдът следва да приспадне изцяло изтърпяното наказание „пробация“, така както е указано в Закона.

Водим от горните мотиви и на осн.чл.306ал.1т.1 НПК Съдът

 

О    П    Р    Е    Д    Е    Л    И:

 

            На осн. чл.25 ал.1, вр. с чл.23 ал.1 от НК КУМУЛИРА наложените наказания на подс.В.И.К. - роден на ***г. в гр.София, български гражданин, живущ ***, неженен, осъждан, висше образование, работи като „експерт проекти“ в „Търговско-промишлена палата“ гр.Стара Загора, ЕГН-**********  по НОХД № 1397/2018г. и по НОХД № 1178/2019г. и двете по описа на Районен съд-Казанлък, като му определя едно ОБЩО наказание за изтърпяване от ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на осн.чл.66 ал.1 от НК изтърпяването на наказанието се ОТЛАГА с ТРИГОДИШЕН изпитателен срок.

            На осн.чл.25 ал.3 от НК ПРИСПАДА изцяло изтърпяното наказание „пробация“ по НОХД №1397/2018г. по описа на Районен съд-Казанлък, така както е указано в Закона.           

 Определението подлежи на въззивно обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

         Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10,05часа.

 

 

СЪД.СЕКРЕТАР:                               РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

  СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ:

1.

 

2.